NRK Meny
Normal

– En drøm som går i oppfyllelse

Felespiller og komponist Ragnhild Furebotten blir neste års festivalprofil under Nordland Musikkfestuke.

Ragnhild Furebotten

NY PROFIL: Ragnhild Furebotten er for de fleste mest kjent fra bandet Hekla Stålstrenga, men hun har også en solokarriere hun høster stor respekt for i inn- og utland. Hun har vunnet flere priser og utgitt svært kritikerroste album.

Saltdalingen, som har hatt stor suksess blant annet i bandet Hekla Stålstrenga, sier det er en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg er veldig stolt og glad. Det føles som en gavepakke å få en forespørsel om å være så kreativ som man har lyst til. Du får fritt spillerom til å tenke ut kunstneriske ideer, og det er en fantastisk følelse, sier hun til NRK.

Musikkfestuka er fornøyd med å kunne presentere Ragnhild Furebotten som festivalprofil.

– Men henne får vi en flott formidler og en stor musiker som også har lokal tilhørighet. Sammen med henne skal vi skape flere nye konserter som jeg er sikker på at publikum vil sette pris på, og bli overrasket over. Hun er en folkemusiker med et svært bredt repertoar, sier direktør André Wallann Larsen.

Skal spille på Nyholmen Skandse

Det er ni måneder til Nordland Musikkfestuke drar i gang festivalen til neste år, men det er allerede klart at Hekla Stålstrenga skal stå for utekonserten på Nyholmen Skandse.

– Det vi skal gjøre innbefatter et bestillingsverk. Det blir nok noe gammelt stoff fra Hekla Stålstrenga, men mye nytt også som blir presentert denne kvelden, sier Furebotten.

Det er også klart at det skal skrives et bestillingsverk som Ragnhild Furebotten skal framføre.

– Det blir en ny opplevelse. Det er en finsk komponist som skal skrive musikken. Jeg spiller sjelden musikk som andre har skrevet, så dette blir spennende.

(artikkelen fortsetter under)

hekla stålstrenga

Hekla Stålstrenga skal spille på Nyholmen Skandse neste august.

Foto: Per Kristian Olsen / NRK

Lang karriere

Furebotten er for de fleste mest kjent fra bandet Hekla Stålstrenga, men hun har også en solokarriere hun høster stor respekt for i inn- og utland. Hun har vunnet flere priser og utgitt svært kritikerroste album.

I løpet av de siste årene har hun rukket å bli en populær musiker med et navn som også er kjent utenfor folkemusikkmiljøet. Under Nordland Musikkfestuke 2015 skal hun bidra med flere prosjekter på festivalen, mange av disse helt nye musikalske konstellasjoner.

Et høydepunkt for mange vil være Hekla Stålstrenga på Nyholms Skandse hvor publikum kan få oppleve både kjente og kjære i tillegg til helt nye låter.

Musikkfestuka har de siste årene hatt stor suksess med sine festivalprofiler som har bidratt med ny musikk, storslåtte konserter og morsomme stunt.

Med sine mange konserter og engasjerte tilstedeværelse setter de sitt preg på byen og skaper god festivalstemning gjennom hele uka. Profiler de siste årene har vært blant andre Henning Kraggerud, Svante Henryson, Rolf Erik Nystrøm og Knut Erik Sundquist.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.