NRK Meny
Normal

– Dette kunne fort ha gått veldig galt

Det sier skipsføreren ombord i redningsskøyta RS "Sundt Flyer" etter at de fikk melding om at en båt med fire tyske turister tok inn vann vest for Skrova i kveld.

Tok inn vann

TOK INN VANN: Den drøyt 20 fot store båten hadde allerede tatt inn rikelig med vann da redningsmannskapet nådde fram.

Foto: Redningsselskapet / twitter.com/NSSR

– Dette kunne fort ha gått veldig galt. På denne tiden av døgnet er det ikke så mange båter ute på sjøen som kunne hjulpet dem, sier Glenn Pettersen, skipsfører ombord i RS 138 "Sundt Flyer".

Det var like etter klokken 18 i dag Hovedredningssentralen fikk melding om at en mindre båt tok inn vann, mellom to nautiske mil vest for Skrova i retning Kabelvåg. En redningsskøyte i tillegg til et Sea King redningshelikopter ble rekvirert fra Bodø.

– Det var utleieren av båten som tok kontakt med oss, og fortalte at det var fire personer ombord. Han var på det tidspunktet ikke sikker på hvor båten befant seg, fortsetter Pettersen.

– Tok inn rikelig med vann

Da redningsskøyta nådde frem like før klokken 18.30, hadde utleieren selv akkurat ankommet stedet, og var i ferd med å hjelpe de fire tyske turistene over i sin egen båt.

– Da var det rikelig med vann i båten. Det skulle ikke ha vært så veldig mye lenger før situasjonen hadde blitt kritisk, sier han.

Mannskapet fikk så satt i gang lensing av den drøyt 20 fot store båten.

– Vi klarte derfor å berge båten, og har fått han til kai i Kabelvåg. Akkurat nå heises den på land med en kranbil.

– Har dere noen formening om hva som forårsaket havariet?

– Nei, det er det ikke godt å si, avslutter Pettersen.

Gikk bra

HEISES OPP: Båten heises i skrivende stund opp på land.

Foto: Redningsselskapet / twitter.com/NSSR