NRK Meny
Normal

– Det viktigste hopprennet i historien

Anette Sagens siste OL-sjanse kan stå på spill i hoppbakken fredag. – Det er nok siste sjanse nå, jeg venter ikke på et OL til, sier hun.

Anette Sagen

GÅR FOR MEDALJE: - Det har rett og slett vært mye småting og smådrit det siste året, som tilsammen blir en ganske stor pakke. Men jeg går medalje i morgen, sier Anette Sagen.

Foto: Margret Helland / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fredag konkurrerer hoppjentene i sitt andre verdensmesterskap i historien. Og det står mye mer på spill enn VM-medaljer i Midstubakken.

Anette Sagen var skuffet da Vancouver-OL glapp. Nå ser hun OL i Sotsji som sin siste sjanse til å få oppfylt sitt høyeste idrettsønske.

– Det er nok siste sjanse nå, jeg venter ikke på et OL til. Men uansett om vi får et ja eller et nei, så betyr ikke det noe for hva jeg tenker om min videre satsing. Det er fortsatt tre år til OL, og selv om jeg er klar over at tre år går fort, så får vi bare se, sier Anette Sagen til Dagbladet.

Kneskade

Til avisen avviser hun at hun føler ekstra press.

– Jeg føler ikke jeg har noe mer ansvar enn de andre deltakerne, hopper vi bra på ski har vi gjort det vi kan. Så får andre ta seg av resten, sier Sagen.

Til tross for en kneskade har ikke Anette Sagen gitt opp håpet om en medalje i morgen.

Mye smådrit

– Det har rett og slett vært mye småting og smådrit det siste året, som tilsammen blir en ganske stor pakke. Når jeg da i tillegg gjorde det dårlig i sommer og mister helt selvtilliten, så blir det litt sånn «uff». Det vil nok være litt overraskende om jeg tar medalje, men ikke noen kjempeoverraskelse. Jeg har enkelthopp som viser at jeg virkelig kan hevde meg, sier hun til Dagbladet.

Tror på OL

Neste måned mars skal IOC-president Jacques Rogge bestemme om FIS' anbefaling om å ta kvinnehopp med på OL-programmet skal tas til følge. FIS-president Gian Franco Kasper sier han har tro på at kvinnehopping kan stå på OL-programmet i 2014.

– Norges hoppsjef Clas Brede Bråthen kaller årets VM det viktigste skirennet i historien for hoppjentene, sier han til Dagbladet.