Hopp til innhold

– Det største jeg har opplevd

Sondre Justad holder ikke tilbake på superlativene etter konserten hans på toppen av Festvågtinden i går kveld.

Sondre Justad på Festvågtinden

Slik så det ut da Sondre Justad inviterte til konsert på sitt favorittfjell, Festvågtinden i går kveld.

Foto: Kristin Folsland Olsen

Artisten fra Henningsvær har toppet hitlistene de siste månedene. I går holdt Sondre Justad konsert på toppen av Festvågtinden i hjembygda for tredje år på rad.

Det bor cirka 500 mennesker i Henningsvær, i går tror jeg 400 av de hadde tatt turen opp på fjellet for å høre på meg spille. Omgivelsene er ekstreme, det er vanskelig å måle det opp mot noe annet, skryter artisten.

– Ingen scene kan måle seg

For den populære popartisten er det ekstra spesielt å spille i hjembygda. Ei bygd som betyr mye for Justad.

– Til å begynne med stilte jeg meg med ansiktet mot Henningsvær, fordi jeg tenkte at det ble best med tanke på foto. Jeg fant fort ut at det ble litt egoistisk, så jeg lot publikum få skue utover bygda, sier han og ler.

Konsertplassen på Festvågtinden ruver 541 meter over havet, og utsikten fra toppen beskriver Justad som nydelig.

– Ingen scene eller kulliser i verden kan måle seg med dette. Det var positiv stemning i publikum, det virket som de var like overveldet av utsikten som meg. Jeg tror det handler om at de gjorde en innsats for å oppleve noe.

Stolt av bygda

Sondre Justad

Sondre Justad slapp «Nu har du mæ» i fjor og har siden da vært å finne på topplisten i Norge. Til høsten slipper han debutalbumet sitt, før han reiser på en lengre norgesturné. Bildet er tatt under årets Trænafestival.

Foto: Munevver Yildiz, NRK

I et intervju med NRK i går, sa Justad at Festvågtinden er hans favorittfjell. Etter gårsdagens konsert har han ikke endret mening.

Det var større og mektigere enn noen gang før. Jeg kan fastslå at ingen fjell i hele verden betyr mer for meg. Jeg er utrolig stolt av bygda mi.

Sondre Justad har spilt på Festvågtinden tidligere, men aldri foran så mange mennesker som i går.

– Jeg opprettet et arrangement på Facebook på søndagen, og på mandag så jeg at 300 stykker hadde svart at de skulle komme. Da måtte jeg begynne å ringe rundt for å få tak i utstyr slik at alle kunne få nyte musikken. Jeg hjalp til å bære et agregat på 30 kilo opp på fjellet. Jeg var sliten før jeg begynte å spille, sier han og legger til at han er taknemlig for at dette lot seg gjennomføre.

Nå venter noen uker med innspilling av sitt debutalbum før han igjen legger ut på turné. Nordlendingene kan vente seg flere besøk av sin nye hitmaskin.

– Vi skal på en omfattende turné. I Nordland skal jeg besøke Lofoten og Bodø, avslutter han.