NRK Meny
Normal

– Det skaper et bedre arbeidsmiljø

Vekterne i sikkerhetskontrollen på Brønnøysund lufthavn er de vennligste i hele landet.

Smilefjesautomat brønnøysund

VENNLIGSTE: På Brønnøysund lufthavn er vekterne kåret til landets hyggeligste.

Foto: Thomas Sommerset/Bernt Olsen-Hagen / NRK/AVINOR

Dorothy Billett

GOD SERVICE: Sjef for landets flyplassvektere, Dorothy Billett er opptatt av vise god service i sikkerhetsarbeidet.

Foto: PRESSE / Securitas

– Vi er opptatte av å kunne gjøre et godt sikkerhetsarbeid med en god service, slik at alle som møter opp føler seg godt ivaretatt, forteller Dorothy Billett, sjef for landets flyplassvektere.

Smilefjes-automatene finnes på omtrent halvparten av norske flyplasser. VG, har gått gjennom statistikk fra de siste månedene og der troner Brønnøysund på svært fornøyd-toppen.

Forrige uke trykket 99 prosent av passasjerene på fornøyd eller svært fornøyd. Det betyr at landets hyggeligste vektere er på Brønnøysund lufthavn.

– Det er viktig for oss med et stort fokus på fornøyde kunder, så dette er veldig koselig, sier Ketil Lauman, områdeleder ved Brønnøysund lufthavn.

Vinn-Vinn-situasjon

Smilefjesapparat

SVÆRT FORNØYD: 99 prosent har trykket fornøyd eller svært fornøyd på smilefjesapparatet hos Brønnøysund lufthavn.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

Det å ha en hyggelig flyplass er bra for alle mener Lauman.

– Når passasjerene er fornøyde får vi et godt arbeidsmiljø, og samtidig blir sikkerheten mer skjerpet. Dette er en vinn-vinn-situasjon for oss alle.

I 2008 åpnet et nytt terminalbygg på flyplassen. En ny flyplass skaper bedre forhold å jobbe på, mener Lauman.

– Vi er heldige som har en ny flyplass hvor alt ligger til rette. I tillegg har vi et godt samarbeid med Avinor. Det hjelper på å gi kundene en god opplevelse i sikkerhetskontrollen, forklarer Lauman.

– Det er viktig for oss å ta vare på hvert enkelt individ. Alle har forskjellige behov og det er vårt ansvar å respektere det, forteller Billett.

De minste topper listen

Flyavnganger Brønnøysund

BEHAGELIG: Få avganger skaper en roligere atmosfære og mer behagelige sikkerhetsjekker.

Foto: Bernt Olsen-Hagen / AVINOR

Det er de små flyplassene som slår best ut på statistikken. Øverst finner vi Brønnøysund, Leknes, Alta og de større flyplassene kommer lengre ned på listen.

– Små flyplasser er oversiktlige og det er enklere å finne frem. Det blir gode miljøer av at de ansatte kjenner hverandre godt. Samtidig gir en liten flyplass en unik mulighet til å ta tak i det som skjer raskt, forklarer Billett.

– Siden det er få avganger blir det også mykere overganger i vakskiftene. Dette er med på å gjøre det mer behagelig for alle i sikkerhetskontrollen.