NRK Meny
Normal

Martine og John Olav filmet da de nesten ble truffet av lynet

De skulle bare ut på verandaen for å se på tordenværet. Så smalt det.

Det ble en sjokkartet opplevelse da lynet slo ned i skogen bare 100 meter fra huset til samboerparet Martine og John Olav Langfjord på Grønlia i Røvassdalen i Rana

Martine Bratt og John Olav Langfjord klarte så vidt å holde mobilen stødig mens de filmet lynnedslaget noen menter fra huset. FOTO: John Olav Langfjord

Lynet slo inn i kontakten til Martine Bratt

Slik gikk det med datakontakten i huset til Martine og John Olav.

Foto: Privat

Radarkart over lynnedslagene i Nord-Norge

Radarkart over lynnedslagene i Nord-Norge natt til tirsdag.

Foto: yr.no
– Plutselig slo et skikkelig kraftig lynnedslag ned rett foran oss. Det ble varmt i lufta og det føltes som et slag rett i magen, forteller Martine Bratt til NRK.no.

Det ble en sjokkartet opplevelse da lynet slo ned i skogen bare 100 meter fra huset til samboerparet Martine og John Olav Langfjord på Grønlia i Røvassdalen i Rana, skriver Bodø Nu.

Paret var gått ut på verandaen for å filme «supercellen» – altså tordenvær som er kraftigere enn vanlig – som feide over Sverige og Norge mandag kveld.

– Vi unngikk lynet så vidt. Vi fikk virkelig kjenne kraften fra lynet på kroppen. Det føltes som om lynnedslaget bare var to meter unna, forteller Bratt.

Filmet lynnedslaget

Til tross for nærkontakten med de ekstreme naturkreftene, klarte Martine og John Olav å holde mobiltelefonen såpass stødig at de fikk filmet lynnedslaget like nedenfor huset.

– Men vi bestemte oss rimelig kjapt for å avslutte filmingen og heller komme oss inn.

Men der var det mørkt. Lynet hadde nemlig slått ut strømmen i huset.

– Alle skrusikringene var slått ut. Det må ha vært litt av noen krefter i sving, sier Martine Bratt til NRK.no.