NRK Meny
Normal

– Det er ubehagelig å bli fotografert uten klær

Etter at flere lokalaviser publiserte bilder fra forestillingen «I blanke messingen», så Hålogaland Teater seg nødt til å sende ut en pressemelding om fotoforbud i salen.

I blanke messingen

SAMME VINKEL: Bildet Fremover trykte i mandagens papiravis er veldig likt ett av pressebildene til Hålogaland Teater.

Foto: Gisle Bjørneby / Hålogaland Teater

– Det er jo bare å tenke seg til hvor ubehagelig det er å bli fotografert uten klær, og så vet du ikke hvem som sitter med nakenbilder av deg og hvor de havner, sier presseansvarlig Lise Lotte Henriksen.

Hålogaland Teater har fotoforbud på alle forestillingene sine, men understreker at det er spesielt viktig på en forestilling som «I blanke messingen».

– Det hører jo med i fortellingen at alle kler seg nakne. Vi har derfor tatt pressebilder som er godkjente av alle skuespillerne, som vi ønsker at media skal bruke.

Bar rumpe

Faksimile Fremover 25. januar 2015
Foto: Faksimile / Fremover

I dagens Fremover havnet likevel et bilde av skuespiller Espen Mauno med rumpa bar i papiravisen og på nett, Bladet Vesterålen og Vesterålen Online tok også egne bilder under forestillingen.

– Skuespillerne ble litt overrasket da de oppdaget det, men sjokket har lagt seg nå, sier Henriksen til NRK.

– Vi har nok ikke vært tydelig nok overfor arrangørene i Narvik og på Sortland om at det var totalt fotoforbud, fortsetter hun.

I Fremover-redaksjonen ser de på det hele som en misforståelse.

– Vi fikk ikke beskjed om at vi ikke måtte ta bilder, og forholdt oss til forestillingen som normalt, sier nyhetssjef Anders Horne.

– Så langt har vi heller ikke fått beskjed om å fjerne bildet som ligger på nett.

Stripper med sjarme og varme

OVERRASKET: Skuespillerne selv ønsker ikke å kommentere saken.

Foto: Gisle Bjørneby / Hålogaland Teater

– Må ikke skje igjen

Det var ikke bare pressen som tok bilder av den lettkledde forestillingen, det gjorde også publikum i Narvik og på Sortland.

– Vi forstår at det er lett å la seg rive med og at folk vil ta bilder, men her må vi ta hensyn til de som står på scenen, sier Lise Lotte Henriksen.

Daglig leder i Narvik kulturhus, Bjørnar Mikkelborg så ingen i publikum som tok bilder.

– Fotoforbudet skal respekteres, og før forestillingen startet ble det informert over høyttalerne at det ikke var lov til å ta bilder og video, sier han.

Da forestillingen gikk i Tromsø fulgte innleide vakter nøye med, og de som tok bilder fikk beskjed om å slette de etterpå.

Turneen fortsetter fram til 9. februar, og tirsdag står Lofoten kulturhus i Svolvær for tur.

– At bildene ble brukt i lokale aviser og nettaviser får ingen følger, men vi ønsker ikke at det samme skjer igjen, og derfor var det nødvendig å sende ut en presisering i dag, avslutter presseansvarlig, Lise Lotte Henriksen.

Musikal på Hålogaland Teater i Tromsø.

Se klipp fra forestillingen her.