NRK Meny
Normal

Kampestein raste ned på veien: – Det braker fortsatt i fjellet

Fylkesvei 976 i Andøy kommune er stengt etter at en kampestein raste ned på veien. Ifølge Statens vegvesen braker det fortsatt i fjellet.

Kampestein

Denne kampesteinen raste ned på fylkesvei 976 i Andøy.

Foto: Ørjan Henriksen

– Våre folk på stedet sier at de fortsatt hører braking i fjellet, sier kontrollingeniør Jim Roger Andersen i Statens vegvesen.

Fylkesvei 976 mellom Andenes og Bleik er stengt etter at det mandag kveld gikk et steinras ved Kleivatunnelen. Ifølge et øyenvitne er det snakk om en stor kampestein og flere andre steiner av mindre størrelse.

Ifølge politiet skal ingen personer ha blitt tatt av raset.

Bilister advarte

Ørjan Henriksen var på vei til Bleik da den digre steinen dukket opp på veien.

– Bilene jeg møtte blinket med lysene mot meg. Plutselig var jeg helt oppi steinen, sier Henriksen til NRK.

Da han så steinen, snudde Henriksen i frykt for at det skulle komme en stein nummer to.

Området tidligere rassikret

Området hvor raset har gått er rassikret. For øyeblikket vet ikke Statens vegvesen om raset har gått like ved rassikringen, eller gått gjennom sikringsnettet. Ifølge vegvesenet skal det flere ganger tidligere ha gått ras i det samme området.

– Når det er så mørkt som nå, er det ikke trygt å gå inn til raset i tilfelle det kommer nye ras. Vi har derfor bare stengt av veien med bom på den ene siden, mens politiet har satt opp veisperring på den andre siden, sier Andersen.

I morgen tidlig drar Vegvesenet til Andøy for å undersøke raset.

Veien vil ikke bli åpnet før tidligst i morgen.

– Vi vil gjøre det så snart det blir lyst. Først da vet vi om det er fare for nye ras og når veien kan åpne igjen, sier Andersen til nrk.no