Hopp til innhold

– De andre festivalene er nok litt misunnelige

Journalist Egon Holstad er ikke overrasket over at billettene til Parkenfestivalen i Bodø rives vekk flere måneder før den starter.

Röyksopp på Parkenfestivalen

Årets festival ble avsluttet med Röyksopps forrykende lys- og sceneshow.

Foto: Henrik Dvergsdal

Natt til søndag gikk den tiende Parkenfestivalen inn i historien. Og i år kunne publikum nyte temperaturer på over 20 grader og sol, til musikken.

– Det som er unikt med Parkenfestivalen er at de selger alle billettene med en gang de legges ut, før det står et eneste navn på plakaten, sier Egon Holstad.

Han er kommentator og journalist i avisa iTromsø, og tror at de andre festivalene i Norge gjerne skulle hatt litt av den samme luksusen.

– De er nok misunnelig på Parken som har så mye tillit hos publikum. Men de leverer et godt produkt, folk vet at de får en god opplevelse og sikrer seg derfor billett tidlig.

– Har baller nok

Egon Holstad

Kommentator og journalist, Egon Holstad.

Foto: NRK

Holstad har selv vært på festivalen i nordlandsbyen to ganger, og skryter av både beliggenheten og artistene som kommer til Rensåsparken.

– De som står bak har baller nok til å gå litt utenfor det kommersielle, selv om de også booker artister som er litt «safe» og som mange liker. Men det er viktig å ikke lytte for mye til folket, sier Egon Holstad.

I år var det artistene The Cardigans og Röyksopp som avsluttet hver sin kveld i Bodø. I tillegg stod navn som Susanne Sundfør, Truls, Lars Vaular, Band of Horses, Aurora, The Dandy Warhols og Matoma på plakaten.

– Festivalområdet er også helt fantastisk, med et naturlig amfi oppover i parken ved hovedscena. Det tar i tillegg bare noen få minutter å gå til utestedene i sentrum når konsertene er over.

– Øyafestivalen i Oslo vil nok alltid være ledestjerna i festivalnorge, men Parken er absolutt av de beste i klassen sammen med Bukta i Tromsø, Bergenfest og Slottsfjell i Tønsberg.

– Kan bli enda bedre

Men en ting er ikke Holstad så fornøyd med på Parkenfestivalen, og det er maten.

– De har noe å lære av Bukta som satser på sjømat og Øyafestivalen som har en tydelig matprofil. I Bodø må det være mulig å servere hvalburger eller fisk og potet, og ikke bare «gatekjøkkenmat».

Gøran Aamodt og Erik Johansen i Parkenfestivalen, fikk Bodø kommunes kulturpris

Gøran Aamodt og Erik Johansen, fra ledelsen i Parkenfestivalen.

Foto: Henrik Dvergsdal

Festivalsjef Gøran Aamodt er helt enig i at de så langt ikke har fokusert så mye på maten som tilbys på festivalområdet.

– Det siste vi kan gjøre nå for å få til den optimale festivalen er å satse mer på mat. Planen er å jobbe med det til neste års festival, det hadde vært veldig stas med en egen signaturrett, sier Aamodt.

Og Egon Holstads lovord om festivalen varmer sjefen for det hele.

– Vi tenker mye på hva kjernepublikummet vårt vil ha, men samtidig liker vi å ha noen utradisjonelle artister som utfordrer publikums ører, og det kommer vi til å fortsette med.