Hopp til innhold

– Aldri vært et så bra sykkelfelt i Norge

Flere av verdens største sykkellag står på startstreken til Arctic Race på Fauske i dag. – Det er rytterne som gjør et ritt tungt, mener verdensmester Thor Hushovd.

Katjusja Arctic Race

Katjusja stiller med et sterkt lag på årets Arctic Tour. Nærmest bildet står Alexander Kristoff som jakter etappeseire, i tillegg har Katjusja med seg fjorårsvinner Rein Taaramäe.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

I dag går startskuddet for den fjerde utgaven av Arctic Race of Norway. For første gang har hele elleve av de største lagene i sykkelsirkuset funnet veien til Arctic Race. NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mener det viser at rittet har fått en høy status i miljøet.

Dag Erik Pedersen

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mener årets utgave av Arctic Race har de beste rytterne noensinne.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Ikke bare kommer de beste lagene til Arctic, men de kommer også med bra besetning og gode ryttere, mener Pedersen.

Blant de som har funnet veien til Arctic Race er verdensmester Phillippe Gilbert, John Degenkolb med ti etappeseire i Vuelta a España og Sylvain Chavanel med tre etappeseire i Tour de France.

Tidligere proffsyklist og Arctic Race-vinner Thor Hushovd har allerede begynt å grue seg på vegne av rytterne. Med et så høyt nivå på rytterne mener Hushovd det kommer til å bli tøft.

– Løypeprofilen er en ting, men det er rytterne som gjør et ritt tungt, og det har aldri vært et så bra sykkelfelt i Norge noen gang, forteller den tidligere verdensmesteren Thor Hushovd.

Kurt Asle og Thor

Kurt Asle Arvesen er coach i Team Sky og har også vunnet veien til Arctic Race. Her er han i samtale med rittambassadør og tidligere Tour de France-kollega Thor Hushovd.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fra Rio til Arctic

Flere av rytterne i årets felt kommer rett fra landeveisrittet i OL i Rio. Blant de er Norges bestemann fra Rio, Sky-rytter Lars Petter Nordhaug. Der skuffet det norske laget, men Nordhaug håper kroppen responderer bedre på hjemmebane.

– Jeg håper å prestere godt og få et godt sammenlagtresultat eller kjempe for seier på en av etappene. Nå har jeg reist halvannet døgn fra Rio, så det blir spennende å se hvordan kroppen fungerer, forteller Nordhaug.

OS RIO 2016 Sommer-OL i Rio 2016.

For bare et par dager siden syklet Sky-rytter Lars Petter Nordhaug i tropiske temperaturer i Rio de Janeiro. I dag står han på startstreken nord for polarsirkelen.

Foto: Johansen, Erik/TT / NTB scanpix

Han trekker frem tredje etappe til Korgfjellet som en mulig favorittetappe. Der kommer han til å få sterk konkurranse fra fjorårets vinner av Arctic Race, estiske Rein Taaramäe fra Katjusja. Taaramäe ser ikke bort ifra at sammenlagtseieren kan være innenfor rekkevidde i år også.

– Ja, så klart. Alt er mulig. Jeg er estisk og tåler nok været bedre enn noen av konkurrentene, men det er flere andre sterke ryttere også. I tillegg viste de unge norske rytterne i fjor at de kan få til alt, forteller Taaramäe.

Lokalt håp

August Jensen

Hjemmehåpet August Jensen var en av de mest populære blant publikum på gårsdagens lagpresentasjon i Bodø.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Rytterne ble i går presentert for publikum i Bodø, og på scenen stod blant andre Bodøs egen August Jensen. Han er to ganger vinner av klatretrøya, men ønsker i år å kjempe om sammenlagt-plasseringene.

– Det koster for mye å gå for klatretrøya når jeg ønsker en god sammenlagtplassering. Korgfjellet blir hardt, men det er bare å bite seg fast og prøve å være med. Når jeg går for en topp ti-plassering i sammendraget må jeg klare å være med opp der, sier 24-åringen fra Bodø.

Etappe 1 - Arctic Race of Norway

Etappe 1: Fauske - Mo i Rana

Arctic Race of Norway etappe 2

Etappe 2: Mo i Rana-Sandnessjøen

Arctic Race of Norway etappe 3

Etappe 3: Nesna-Korgfjellet

Arctic Race of Norway etappe 4

Etappe 4: Polarsirkelen-Bodø