– 50-tallet er det hotte nå

50-tallsstilen holder koken. – Her er tipsene for deg som er litt «wild at heart», mener elevene som har hatt avslutningseksamen ved Bodø Hudpleieskole.

Lone leonora Christensen, daglig leder Norsk Hudpleieskole avd. Bodø

Lone Leonora Christensen, daglig leder Norsk Hudpleieskole avd. Bodø

Foto: Ida Marie Magnussen, Pryd Studio

Lett avkledd og sexy 50-tallsmote holder koken, men nå er også 70-tallet på vei inn i motebildet. Tv-serien Mad Men har gitt en nostalgisk innsprøytning på motebildet. Ikke minst kan inspirasjon fra seriens feminine kjoler med innsvinget.

Mad Men

– Det vi ser i motebildet nå er inspirasjon fra 50-60- og 70-tallet. Dette har vi sett fra i høst. Vi ser blant annet at prikker på klærne og knall røde lepper er inn, sier daglig leder ved Norsk Hudpleieskole i Bodø, Lone Leonora Christensen.

Hun har nettopp uteksaminert 16 elever i make-up. På eksamen var blant annet 50-tallet og 70-tallet inspirasjon for besvarelsene som elevene skulle gi.

To stiler

– I motebildet ser vi nå en veksling mellom de to stilene. Vi ser det i magasiner, moteblader og i butikker, sier Christensen.

Hun var nylig på et hårshow hvor det var full 50-talls burlesk-stil.

– I tillegg kom det duse 70-tallet med langt mer nøytrale farger inn som en viktig del av vårtrendene og motebildet. Med slett hår, fletter og slengbukser, forteller Lone Leonora Christensen som er daglig leder ved Norsk Hudpleieskole, avd Bodø.

Audrey og Marilyn

Eksamen ved Norsk Hudpleieskole, Bodø

Her er modell Lisbeth Branca tatt omtrent 60 år tilbake i tiden av stylist Benedikte Jørgensen (22), fra Tollnes på Helgeland. Benedikte forteller at hun selvsagt er inspirert av Marilyn Monroe som var et stort ikon på 50-tallet.

Foto: Ida Marie Magnussen, Pryd Studio

– Fra 70-tallet er leppene helt nøytrale, dersom vi snakker make-up. Sminken har dusere farger, og vi ser at korall er en farge som vil synes mye framover.

Det samme med tykk eyeliner også.

– Dette er som hentet fra filmene med Audrey Hepburn, Marilyn Monroe og rockabilly. Ser vi på vinneren av Norske Talenter, Hans Bollandsås, så var han også en sånn rockabilly-type. Det var også med ei slik gruppe i Melodi Grand Prix, sier hun.

Sans for 50-tallet

Benedikte Jørgensen (22), fra Tollnes på Helgeland er en av jentene som har tatt eksamen. Hun elsker det glamorøse 50-tallet.

– Det er jo en elegant stil. De røde leppene og markert tykk eyeliner med en vipp ut på sidene, sier hun.

Jørgensen har ikke fått karakter enda, men er veldig spent på hva resultatet blir.

– Jeg er veldig fornøyd og har en god følelse. Dette gikk over all forventning. Siden vi fikk bare en time på makeup og en time på hår, er det vanskelig å holde nervene i ro, sier hun.

Helgalandsjenta sminket sin modell som Marilyn Monroe. Nå er skolen ferdig, og hun er spent på hva som skjer videre.

Får håpe jeg får meg jobb, det er jo målet da. Har vurdert å gå videre innen makeup. Men har ikke bestemt meg enda, sier helgelandsjenta.

Starter på Fauske

Eksamen ved Bodø Hudpleieskole

Martine Olsen Haugen (21) fra Sulitjelma har og så valgt 50-tallet på eksamen. -Jeg valgte en litt mer rocka versjon fra 50-tallet, inspirert av rockabillystilen. Da vi fikk vite oppgaven, søkte jeg på nett og ble inspirert av blant annet Audrey Hepburn og Betty Page. Sminken er klassisk 50-tallet med røde lepper og tykk eyeliner. Håret og klærne er hentet fra samme tidsepoke.

Foto: Ida Marie Magnussen, Pryd Studio

Klassevenninne Martine Olsen Haugen sier følgende om 50-tallet:

– Ja det er det jo mye ispirasjon i butikkene. Du ser kjolen med prikkene på. I venneflokken min er det stort sett bare Lena som er hekta foreløpig. Jeg har en del selv, men det er ikke det jeg går med til hverdags.

– Jeg skal starte opp eget hudpleieforetak på Friskhuset på Fauske, sannsynligvis til høsten. Der har jeg fått et rom. Der blir det massasje, ansiktsbehandling, vippeekstension, manikyr og akrylnegler, pedikyr og voksing for å nevne noe, og sminking selvfølgelig, sier Martine. Hun bor på Fauske. Det som bestemmer oppstart er når hun får kjøpt inn alt som skal være på de 15 kvadratmerene.

– Jeg storgleder meg til å starte opp sier Martine.

Eksamen ved Norsk Hudpleieskole i Bodø

Monica Pettersen har stylet modell Marthe Seivaag til glamorøs 80-talls-punker. - Jeg har valgt 80 tallet som mitt tema der jeg valgte glam punk. Er inspirert at den punka stilen som var på denne tiden, med sotede øyne, stort tuppert hår og glitter og lær.

Foto: Ida Marie Magnussen, Pryd Studio