NRK Nordland - Lokale nyheter, TV og radio

NRK Meny

Siste nytt

 • 300 tonn mikroplast i havet

  Ifølge Naturvernforbundet går mer enn 300 tonn mikroplast rett i havet gjennom slitasje på fôringsrør ved norske oppdrettsanlegg hvert år. Nå ber organisasjonen fiskeriministeren og klima- og miljøvernministeren, om at det settes i gang en kartlegging av slike utslipp. Det var fisker og medlem i Naturvernforbundets fiske- og oppdrettsutvalg, Arnold Jensen i Nordreisa, som først satte søkelys på problemstillingen.

 • Pantbare flasker kastes

  I vår region kastes det pantbare flakser for minimum 500.000 kroner – hvert år. Driftsleder Thor Arnfred Johansen i VEFAS IKS er overrasket over at folk kaster mye tomflasker i restavfallet.

  Pant, tomme bokser og flasker
  Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK
 • Lærer siktet for overgrep

  Politiet mener en lærer i 50-årene har forgrepet seg mot minst to mindreårige elever ved en skole i Nordland, skriver VG. Nå er den aktuelle læreren siktet for seksuell handling mot elevene.

  Ifølge VGs opplysninger, har politiet etterforsket læreren for overgrepene i hele 2017, og saken skal være sendt over til statsadvokaten for en påtalemessig avgjørelse.

Laster innhold, vennligst vent..

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Kjell Robertsen filmer fuglelivet fra verandaen sin. Han fikk en litt nærmere titt en planlagt, når en måke stjeler kameraet hans.
Sålangt har det bare vært tilbud om PCI-behandlig i Tromsø i Nord-Norge. Nå skal endelig Bodø få behandlingen, men ikke før i 2019.