NRK Meny
Normal

Fortsetter søket etter 61-åring

Letemannskaper til fots søker nå etter den 61 år gamle forsvunnede mannen i Svolvær.

Leter fortsatt etter savnet 61-åring ved Svolvær

Politiet er usikre på hvor de vil søke lørdag etter det grundige søket dagen før.

Foto: Kjetil Antonsen

– Troppene blir nå samlet for å legge slagplanen for kvelden, vi vil fortsette søket utover kvelden før det blir gjort en ny vurdering, opplyser politiet ved 19-tiden lørdag.

De som deltar i søket i dag, er fra Røde Kors, Sivilforsvaret, og Norske Redningshunder.

Vi vil ha et møte med Hovedredningssentralen der vi vil vurdere hvor vi kan søke ytterligere. Det var søkt mye i går, og derfor må vi finne ut hvor det kan søkes mer, sa operasjonsleder Robin Moe til NRK.no ved 08.30-tiden lørdag.

61-åringen ble meldt savnet av familien i 15-tida torsdag ettermiddag, da han ikke kom hjem fra en tur i Kongsmarka. Men mannen er fortsatt sporløst forsvunnet.

Røde Kors sitt mannskap er fortsatt klare på stedet, og politiet vil vurdere om de skal hente inn flere frivillige og andre ressurser. – Det ble jo søkt med fly i går, og det kan jo hente at noen områder må gjennomsøkes på nytt, sier Moe.

Må søke hensiktsmessig

– Men vi må se om det er helikopter eller bakkemannskaper som egner seg best til å gjøre søket, det må vi diskutere, sier operasjonsleder Robin Moe.

Moe vil ikke si noe om politiet vil trappe opp eller ned på aksjonen, men understreker på nytt at det viktige er å gjøre søket mest mulig hensiktsmessig.

Han vil heller ikke si noe om det har dukket opp andre opplysninger som kan hjelpe til å finne 61-åringen. – Alle eventualiteter sjekkes jo ut, men det har ikke kommet noe konkret ut av det.

Forsvant torsdag

Tore Rekkebo (61) kom ikke hjem etter en tur i marka torsdag i Svolvær.

Dette utløste en større leteaksjon, der Røde Kors og en rekke andre frivillige lette etter den savnede gjennom hele fredagen. Forsvaret har også bistått med Orion-fly og et F16-fly , og i tillegg ble et Sea King-helikopter satt inn i søket senere på kvelden.

– Helikopteret har returnert til Bodø fordi det ikke hadde mer flytid igjen. Letingen i kveld har vært konsentrert rundt Store Kongsvann og de to mindre vannene i nærheten. Men det har ikke lykkes å finne mannen, sa operasjonsleder Frode Strende i Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK fredag kveld.

– Vanskelig aksjon

Totalt var cirka 40 personer involvert i det omfattende søket i løpet av fredag.

– Vi har også søkt med en båt som er utstyrt med sonarer og vannkikkert, men uten resultat. I tillegg har helikopteret søkt i nærliggende fjell. Vi har hatt masse dyktige folk ute. I morgen får vi ta stilling til hvordan søket skal fortsette, sier Strende.

Hittil har man brukt basestasjonene til mobiloperatørene i et forsøk på å peile mannens mobiltelefon, men det er mye fjell i området, noe som har gjort dette vanskelig.

Politiet har registrert noen svake signaler i området hvor det har blitt lett i dag. En bekymring har vært at mobilen er tom for strøm.

Kongsmarka er et populært turområde utenfor Svolvær, og innsatslederen ber folk ha øynene oppe.

Søk utenfor Svolvær

Her ser vi Orion-flyet sirkle rundt området.

Foto: Kjetil Antonsen