Hopp til innhold

31 vil tegne Galleri Per og Kajsa

Interessen for å tegne det nye Galleri Per og Kajsa er stor.

Kajsa Zetterquist og Per Adde.

FÅR EGET GALLERI: Per Adde og Kajsa Zetterquist skal få sitt eget galleri på Storjord i Saltdal.

Foto: Tor Sivertstøl / NRK

31 arkitektkontor fra inn- og utland deltar nå i konkurransen om galleriet, som skal bygges på Storjord i Saltdal tett inntil Nasjonalparkesenteret.

Godt fornøyd

Galleri Per og Kajsa skal bygges til ære for kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist. Prosjektleder Heidi Ramsvik, sier til NRK Nordland at hun er svært godt fornøyd med oppslutningen blant arkitektene.

– Jeg har en bestemt oppfatning av at arkitektene synes dette er en faglig interessant oppgave, det å skulle forholde seg til et kunstgalleri med bakgrunn i livet til kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist. Også at galleriet skal plasseres i et landskapsområde ved Nasjonalparksenteret og ha felles funksjon med senteret, sier Heidi Ramsvik.

Store navn

Govvadáiddár Per Adde

Kunstneren Per Adde med ett av sine kunstverk.

Foto: Anne Olli / NRK

Av arkitektene som har meldt sin interesse er det grunn til å merke seg Oslo-arkitektene Stein Halvorsen, Narud – Stokke – Wiig og LY arkitekter, Janehavsøy arkitekter i København, Johan Celsing Arkitektkontor i Stockholm, Tony Fretton Architects i London, og de tre Bodø-arkitektene Naustvoll og Aursand, BOARCH og U2 Arkitekter/Helt Grønn.

Ferdig i 2011

Før jul vil tre arkitektkontorer bli valgt som vinnere av konkurransen. Disse tre vil få i oppdrag å gå videre med sine prosjekter, før juryen skal ta den endelige avgjørelsen om hvem som skal få æren av å tegne Galleri Per og Kajsa.

Fylkestinget skal i neste omgang bevilge penger til galleriet. Prosjektleder Heidi Ramsvik sier til NRK Nordland at målsettingen er at byggestarten skal skje i løpet av 2010 slik at galleriet skal stå ferdig i 2011.