Turgruppe på 24 personer gikk seg bort i Lofoten

En fransk turgruppe på 24 personer er funnet av Røde Kors etter at de gikk seg bort i et turområde i fjellet over Ballstad i Lofoten.

Laster kart, vennligst vent...

OVERNATTET I TELT: Turfølget gikk ut fra Ballstad fredag og til et område som heter Brurstolen.

Like før klokken 16 lørdag ettermiddag kom en lokal redningsgruppe fra Røde Kors fram til de 24 personene.

– Da vi kom fram til dem ble vi møtt med stormende jubel. De var slitne og sultne. Litt sjokolade satte de svært stor pris på, sier Inger Helen Gunvaldsen fra Bøstad, som ledet redningsgruppa, til Lofotposten.

Hun sier det er vanskelig å anslå når alle vil være kommet ned fra fjellet igjen.

– Gikk fra Ballstad

Midtre Hålogaland politidistrikt opplyste tidligere i dag at gruppa trolig kommer fra Sør-Europa og at den består av voksne og ungdommer. De meldte selv at de var gått seg bort, på en dårlig telefonlinje.

– De gikk ut fra Ballstad fredag og til et område som heter Brurstolen. Der overnattet de i telt, men da de skulle tilbake lørdag hadde de mistet stien. Vi har sendt ut folk fra Røde Kors som er kjente i området, for å hjelpe dem med å komme seg tilbake, fortalte operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Lisbeth Hansen, til NTB.

Hun sa at været i området var bra, og at det dreide seg om korte avstander.

– Gruppen er ukjent med norske forhold, og befinner seg i et kupert terreng. Vi har foreløpig ikke nasjonaliteten på dem, sa operasjonslederen til NRK.

Hun understreket at det ikke var snakk om noen dramatikk i situasjonen. Personene er godt kledd og har skikkelig utstyr. Ingen er skadd.

Laster Twitter-innhold