NRK Meny
Normal

23-åring kjørte uaktsomt og ropte ukvemsord til politiet

Først forulempet den berusede mannen dørvaktene på utestedet. Da politiet kom for å frakte mannen til arresten haglet skjellsordene.

Vesterålen tingrett

En 23-åring er i Vesterålen tingrett dømt for flere brudd på vegtrafikkloven.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

23-åringen er i Vesterålen tingrett dømt til i 21 dager fengsel som ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Han er også dømt til å betale en bot på 67.500 kroner. Han mister også retten til å kjøre bil i 20 måneder, og må avlegge ny førerprøve.

Kjørte i lyktestolpe

Mannen var i utgangspunktet siktet for overtredelse av flere punkter i Vegtrafikkloven samt to punkter i Straffeloven.

Ifølge siktelsen hadde mannen kjørt uaktsomt da han i høy fart kjørte av veien og kolliderte med en lyktestolpe. Lyktestolpen knakk og det oppsto skade på bilen. Han var også siktet for å ha nytt rusmidler etter kjøringen.

Skjelte ut dørvakter og politi

23-åringen var også siktet for å ha forulempet dørvaktene på et utested i beruset tilstand. Da politiet kom til stedet haglet skjellsordene og grove karakterstikker av polititjenestemennene.

Påtalemyndigheten frafalte siktelsen som gjelder brudd på straffeloven. Han er dømt for overtredelsene i vegtrafikkloven.

Mannen har gir en uforbeholden tilståelse, og dommen i Vesterålen tingrett var en tilståelsesdom.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.