Hopp til innhold

22 fornærmede etter overgrepssaken i Tjeldsund

I alt 22 personer har status som fornærma i Tjeldsund-saken. Politiet kan ikke utelukke at det vil dukke opp flere.

Ordfører Liv Kristin Johnsen, etterforskningsleder Ragnhild Norman,

Ordfører Liv Kristin Johnsen og etterforskningsleder Ragnhild Normann på pressekonferansen som ble arrangert før jul. Nå viser det seg at saken har enda flere fornærmede.

Foto: Leif Inge Larssen / NRK

Så langt har politiet opprettet 22 saker på bakgrunn av det samme antall fornærmede, melder politiet i Nordland i en pressemelding.

Dermed er antallet fornærmede oppjustert fra 14.

En mann i 60-årene ble i desember i fjor pågrepet og siktet for seksuelle overgrep. De fleste av de fornærmede var rundt 14–17 år da hendelsene skal ha funnet sted og de fornærmede er i all hovedsak gutter. Tidsperioden for hendelsene er fra 1970-tallet og frem til pågripelsen.

Mannen har nå fått forlenget varetektsfengsling i to nye uker.

Kan ikke utelukke flere

– Politiet anser alle slike saker som alvorlig. Vi etterforsker saken grundig av hensyn til alle involverte, sier etterforskningsleder Ragnhild Normann ved Narvik politistasjon.

Saken etterforskes videre, og Kripos er også koblet inn. Normann forteller at de fortsatt venter på resultater fra tekniske undersøkelser.

– Dessuten er det en del avhør som gjenstår, sier hun.

– Kan det være flere enn disse 22 som er fornærmede i saken?

– Det kan vi ikke utelukke. Men antallet vi har per i dag er 22 stykker.

Uforstående til anklagene

Erling Kristoffersen Malm

Erling Malm er den siktedes forsvarer.

Foto: Privat

Erling Malm er den siktedes forsvarer, han forteller torsdag at mannen er gjort kjent med at det nå er 8 nye personer som har fått status som fornærmet i saken.

– Men han stiller seg fortsatt uforstående til anklagene, sier Malm.

Politiet hadde bedt om at mannen i 60-årene skulle varetektsfengslet i fire uker. De fikk imidlertid bare innvilget to uker i varetekt. Malm sier at hans klient er glad for at retten mente det ikke var grunnlag for mer.

– Men han ønsker ikke å være i denne situasjonen.

Mannen har hele tiden nektet skyld, og står fortsatt på dette. Malm forteller at klienten hans stiller seg positiv til å gjennomføre flere avhør.