NRK Meny
Normal

2-åring fra Evenes døde på Svalbard: – Ubegripelig

Barnet som døde søndag etter raset på Svalbard, var fra Evenes. – Nå fokuserer vi på å gi nødvendig bistand til dem som trenger det, sier ordføreren.

Svalbard ras 1

Mange mennesker tok øyeblikkelig tak for å grave frem de personene som ble sittende fast i skredet lørdag.

Foto: Tipser / NTB scanpix

Barnet som døde søndag etter raset på Svalbard, var fra Evenes, skriver Fremover. Avisa har snakket med ordfører Svein Erik Kristiansen, som forteller at en av familiene som ble rammet av raset var hjemmehørende i hans kommune.

Ordfører i Evene, Svein Erik Kristiansen

Ordfører Svein Erik Kristiansen.

Foto: Privat

Kristiansen sier til NRK at de nå konsentrerer seg om å gi nødvendig bistand til dem som trenger det.

– Både den involverte familien, men også andre som måtte ha behov for det.

Han forteller at kommunen har vært i beredskap siden tidlig lørdag.

– Vi har vært løpende oppdatert om situasjonen, og vært i kontakt med Sysselmannen på Svalbard og lokalt styre.

– Beskjeden om at dette hadde fått verst tenkelige utfall, var nærmest ubegripelig. Nå fokuserer vi på å ivareta det behovet som måtte være rundt familien, sier Kristiansen.

Omkom

Ti hus ble flyttet flere titalls meter da et snøskred gikk fra fjellet Sukkertoppen på Svalbard i helgen. I etterkant ble flere andre hus evakuert med tanke på ytterligere skredfare.

42 år gamle Atle Kjartan Husby ble erklært omkommet kort tid etter skredet.

Søstrene Pernille (3) og Nikoline (2) ble også hardt skadet i skredet. Søndag ble det bekreftet at lille Nikoline ikke overlevde skadene hun fikk.

Skrev rørende brev

Familien har skrevet en rørende takk til alle som gjorde det de kunne for å redde lille Nikoline (2). Familien har selv ønsket å publisere en hilsen på nettsidene til lokalstyret i Longyearbyen i etterkant av hendelsen.

«Pernille ble en stor glede i sjokket da det var klart at hun ville bli fin igjen, og Nikoline en uendelig, bunnløs sorg som ikke kan beskrives», skriver familien blant annet i den rørende hilsningen.