NRK Meny
Normal

18-åring tiltalt for uaktsomt drap

– Bakgrunnen er at han sovnet eller var trøtt da han kjørte på 68-åringen, mener politiet.

Dødsulykke på riksvei 80 i Bodø

8. januar døde en 68 år gammel mann etter at han ble påkjørt i en busslomme i Bodø. Politiet har nå tiltalt 18-åringen som kjørte bilen for uaktsomt drap.

Foto: Torbjørn Brovold / NRK

18-åringen som 8. januar i år kjørte på en 68-åring i en busslomme på riksvei 80 i Bodø, er tiltalt for uaktsomt drap, skriver Avisa Nordland.

Den 68 år gamle mannen døde av skadene på stedet.

Den unge sjåføren var på vei til fotballtrening sammen med to kamerater da ulykke fant sted i 70-sonen på firefeltsveien i Bodø.

Politiadvokat Margrete Torseter bekrefter at 18-åringen er tiltalt for uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 239 og for uaktsom kjøring etter vegtrafikklovens paragraf 3.

– Bakgrunnen for tiltalen er at påtalemyndigheten mener at det var sjåførens uoppmerksomhet som førte til påkjørselen. Uoppmerksomhet som følge av at han var trøtt og sovnet av, eller på grunn av andre forhold, sier Torseter i en pressemelding.

– Kan ha sovnet

I etterkant av ulykken lanserte politiet teorien om at 18-åringen hadde sovnet bak rattet. Den forklaringen står de altså fast på.

– Det kan være flere momenter som sammen har gjort at ulykken skjedde. Men dette er det opp til retten å vurdere under hovedforhandlingen, og påtalemyndigheten vil derfor ikke gå nærmere inn på dette nå.

Fikk hjelp av kamera

I etterforskningen har politiet hatt hjelp av Statens vegvesens veikamera som er plassert ved bussholdeplassen.

Politiet vet at 68-åringen hadde parkert bilen i busstoppet, godt utenfor veibanen.

– Kameraet tar bilder med korte mellomrom. Selv om det er stillbilder har det nytteverdi med hensyn til hendelsesforløpet. Det hjelper oss med å fastslå hva som har skjedd og i hvilken rekkefølge, sa Torseter.

– Tar det tungt

18-åringens forsvarer, Trond-Ivan Blomsø, forteller hans klient tar tiltalen svært tungt.

– Han er selvfølgelig lei seg for hele saken, men har var klar over at dette kunne bli utfallet av etterforskningen, sier han til NRK.no.

Blomsø mener tiltalen er for streng.

– Ut ifra bevissituasjonen og min klients forklaring, synes jeg dette er for strengt.

Ulykke riksvei 80 Bodø

Ulykken skjedde på riksvei 80 ved Hunstad i Bodø.

Foto: Torbjørn Brovold / NRK