18-åring sikret Glimt tre poeng

Stillingen ble 2-1 til Bodø/Glimt etter en tøff kamp borte mot Sandefjord. Glimttrener Cato Hansen er stolt over at en av hans 18-åringer avgjorde kampen.

Erlend Robertsen

SIKRET GLIMT TRE POENG: 18 år gamle Erlend Robertsen sikret Glimt tre poeng på slutten av kampen (her fra kampen mot Sandefjord på Aspmyra 10.04.11)

Foto: Andreas Budalen / NRK

– Vi er strålende fornøyd. Vi visste at det ble en tøff kamp. I første omgang synes jeg vi spiller veldig bra på bortebane, i andre omgang så slipper vi dem mer til, egentlig på grunn av dårlig duellspill, og det er ikke helt bra, sier Hansen.

Etter bare 11 minutter av kampen klarte Bodø/Glimts Aram Khalili å plassere ballen sikkert i mål. Men etter 60 minutter snudde Sandefjord kampen, da Kenneth Dokken scoret på et straffespark.

Likevel klarte Bodø/Glimt å sikre 3-poengeren fjorten minutter etterpå, da 18 år gamle Erlend Robertsen satte ballen i mål.

– Vi får en på tryne når de scorer til 1-1, men så snur vi pinadø om igjen, å klarer å komme til å få noen sjanser og scorer, og får seiersmålet på slutten, sier Hansen.

Fikk en spiller utvist

I løpet av kampen fikk både Mounir Hamoud og Martin Bjørnbakk gule kort. Sistnevnte fikk pådratt sitt andre gule kort, da han somlet med å komme i gang i det 90. minutt, og ble dermed utvist fra kampen. Hansen synes det var strengt.

– Jeg synes det var litt strengt, og jeg tror at dersom dommeren får tenkt seg om litt i garderoben så vil han synes at det er litt strengt han også, konstaterer han.

Bodø/Glimt- Sandefjord 21.08.2011

TØFT: Bodø/Glimt fikk en tøff kamp borte mot Sandefjord.

Foto: NRK

Sikter ikke mot eliteserien

Bodø/Glimt har klart å henge seg på toppen i 1. divisjon, likevel har ikke treneren noe mål om rykke opp i eliteserien.

– Nei, det er et fokus som vi ikke har. Vi synes det er artig å spille kamper som det er litt press på, for det er det som utvikler de unge spillerne våre. I dag spiller vi med tre og fire attenåringer, og vi kan ikke forvente å være et topplag, men det er artig å være med å kjempe, og det som skjer i høst betyr på sett og vis ikke så mye.

Han sier at målet framover er å få en trygg spillergruppe, og at de yngste spillerne skal få ha det moro, samtidig som de får høste erfaring.

– De skal kose seg, ha det kjekt og bli trygg. Og lære hele veien. Det er mange som har tatt store steg, og det er jo en attenåring som avgjør kampen, og det er jo litt viktig.

Video Cato Hansen, trener i Bodø/Glimt

SIKTER IKKE MOT ELITESERIEN: Trener Cato Hansen sier de vil satse på å utvikle sine unge spillere, framfor å rykke opp til eliteserien i høst.

Foto: Nyhetsspiller