18-åring kjørte seg fast på toglinja

En 18 år gammel gutt fra Bodø kjørte seg fast på toglinja midt på Saltfjellet. Politiet måtte ringe til NSB for å stanse alle tog mens bilen ble fjernet fra linja.

Polarsirkelsenteret

Uhellet skjedde i 19-tida 2,5 kilometer nord for Polarsirkelsenteret. Det var 18-åringen selv som ringte politiet og fortalte at han hadde kjørt seg fast.

Foto: Anita Borkamo / NRK

Uhellet skjedde i 19-tida 2,5 kilometer nord for Polarsirkelsenteret. Det var 18-åringen selv som ringte politiet og fortalte at han hadde kjørt seg fast.

– Han har ikke gitt noen god forklaring på hvilken kjøretur han egentlig var ute på. Men han hadde fått det for seg at han skulle ta av på en liten gruslagt vei fra E6 og krysse toglinja, opplyser operasjonsleder Fredd Leivik i politiet på Helgeland.

Der ble han stående på tvers uten mulighet til å komme seg verken forover eller bakover.

Måtte stanse togtrafikken

Etter at politiet hadde blitt oppringt av den uheldige bilføreren, ble Jernbaneverkets togleder varslet, og alle tog stanset.

– Et tog ble stående på Lønsdal i påvente at bilen ble fjernet fra linja. Det tok litt tid, men han fikk etter hvert assistanse, sier Leirvik.

Hva som var målet for bilturen, har ikke 18-åringen klart å formidle til politiet.

Uklart hva målet var

– Turen virker litt umotivert. Han har forklart at han skulle over på andre siden av jernbanelinjer. Det ligger noen gamle hytter der.

Politiet har avsluttet saken.

– Det er opp til Jernbaneverket å eventuelt anmelde sjåføren, sier Leirvik.

Pressevakt Hilde Marie Braaten i Jernbaneverket ble i kveld varslet om hendelsen, men sier til NRK at det er for tidlig å si om saken vil bli politianmeldt.