17-åring pågrepet etter brann på ungdomssenter

En 17-årig gutt er pågrepet, mistenkt for å ha startet brannen i et internathus ved en barnevernsinstitusjon i Fauske mandag kveld. Gutten er beboer ved senteret.

Brann i Røvika ungdomssenter

Et internatbygg ved en barnevernsinstitusjon i Fauske i Nordland ble totalskadd i brann. Ingen av beboerne fikk skader.

Foto: Ronald Jacobsen

Gutten, som er siktet siktet for skadeverk, har fått utnevnt forsvarer og vil bli avhørt i løpet av dagen.

Ungdomshjemmet ble totalskadd i brannen, men beboere og ansatte kom seg ut av det overtente bygget. Rundt to timer senere hadde brannvesenet kontroll. Brannvesenet forlot stedet klokken ett natt til i dag.

– Vi har pågrepet og siktet en beboer etter brannen og vil forsøke å få til et avhør i løpet av dagen, melder politiadvokat Viktor Madsen i Nordland politidistrikt.

Politiadvokat Viktor Madsen

ETTERFORSKER SAKEN: Politiadvokat Viktor Madsen i Salten politidistrikt forteller at de har pågrepet en mistenkt etter brannen.

Foto: OLE DALEN / NRK

Den mistenkte fikk oppnevnt forsvarer i dag tidlig og blir avhørt i løpet av dagen.

– Beboeren sin rolle i brannen er ikke avklart. Vi har en mistanke om at brannen er påtent, og at 17-åringen har en rolle i den forbindelse, sier Madsen.

De to som bodde i internatbygget ble evakuert, og de vil bli omplassert etter hendelsen, ifølge operasjonslederen.

Ble tipset om mistenkt

Da politiet ankom brannstedet i går fikk de informasjon fra vitner på stedet om den mistenkte beboeren. Ifølge vitnene så har beboeren en rolle knyttet opp mot brannårsaken. Hvilken rolle er fremdeles uvisst.

Da vi tok kontakt med beboeren bekreftet han informasjonen, uten at det ble gitt noen ekstra detaljer rundt brannen, sier Madsen.

Brannstedet vil undersøkes gjennom dagen.

brann Røvika ungdomssenter i Fauske

OVERTENT: Internatbygningen ved Røvika ungdomssenter var overtent mandag kveld. VIDEO: RONALD JACOBSEN

Politiet fikk melding om brannen ved Røvika ungdomssenter klokka 21.15 mandag kveld. Det ble observert åpne flammer og kraftig røykutvikling. Alle nødetatene rykket ut til stedet.

Klokka 22 var det klart at bygningen var overtent. I 22.30-tida ankom en stigebil fra brannvesenet i Bodø for å delta i slokkingen.

Brannvesenet forlot brannstedet i 01-tiden i natt. Teknisk og taktisk etterforskning blir utført dagen i dag, sier operasjonsleder Tommy Bech ved Nordland politidistrikt.