NRK Meny
Normal

16 måneders fengsel for bildrap

Kjøreturen i fylla endte med at en passasjer døde. Nå er sjåføren dømt til fengsel og får aldri kjøre bil igjen.

17-åring omkom i bilulykke i Leiskarddalen

Det var like før jul i 2012 at en 17 år gammel gutt omkom etter at bilen han satt i kjørte utfor ei bru og havnet i Leirelva.

Foto: Leserbilde

Rana tingrett har har dømt mannen i 20-årene til fengsel i ett år og fire måneder for uaktsomt bildrap, skriver Rana Blad.

Dommen er identisk med aktors påstand.

17-åring omkom

Natt til søndag 16. desember 2012 var mannen og en 17 år gammel gutt på vei fra en fest i Hemnes kommune. Bilen kjørte utfor en bro og havnet på taket i Leirelva.

Politiet fikk melding om utforkjøringen rundt klokken 05.00 samme natt, etter at sjåføren kom seg ut av bilen og fikk varslet om ulykken fra en gård som lå i nærheten.

En kranbil fikk opp bilen og 17-åringen ble da funnet omkommet i bilen.

Innrømmet straffskyld

Politiadvokat Joachim Nymann ved Helgeland politidistrikt fortalte før rettssaken startet at den nå dømte mannen har tilstått for politiet å ha kjørt uaktsomt, i beruset tilstand, og uten gyldig førerkort.

– Han har avgitt en uforbeholden tilståelse. Derfor gjennomføres denne saken som en tilståelsessak, sa Nymann til NRK.

Politiet fant det skjerpende at mannen i 20-årene bare måneder før ulykken ble fratatt førerkortet, også den gang å ha kjørt for fort.

Mannen må ifølge Rana Blad i tillegg til fengselsstraffen betale en bot på 35.000 kroner, og han er også fradømt retten til førerkort for alltid.