NRK Meny
Normal

16-åring stanset under øvelseskjøring i 118 km/t

En 16-åring som var ute og øvelseskjørte pinseaften ble stanset av politiet i 118 kilometer i timen. – Svært uheldig, sier operasjonsleder.

Laster kart, vennligst vent...

Lørdag gjennomførte politiet i Salten en drøy én time lang laserkontroll i Sulitjelma i Fauske kommune i Nordland. Operasjonsleder Tommy Bech forteller at det var 80-sone på stedet der politiet stod.

Han opplyser at to førere fikk utstedt forenklede forelegg for kjøring i henholdsvis 109 og 112 kilometer i timen. I tillegg ble to førere stanset i 118 kilometer i timen, noe som resulterte i beslag av førerkort.

– Den ene som ble stanset i 118 kilometer i timen var en 16-åring som var ute og øvelseskjørte, sier Bech til NRK.

Mistet lappen

Siden 16-åringen logisk nok ikke hadde noe førerkort, var det ledsageren som fikk sitt førerkort beslaglagt av patruljen på stedet. Hva som skjer med 16-åringen, og om dette får noen konsekvenser for vedkommende, gjenstår å se.

– Det vil være opp til juristen å vurdere dette, sier Bech.

– Hvordan ser politiet på denne hendelsen?

– Det må sies å være særdeles uheldig, og en sjelden hendelse. Uten at jeg har statistikk på hvor spesielt det er, kan jeg i alle fall si at det er første gang jeg selv har vært borti noe sånt.

Tror det blir flere førerkortbeslag i tiden fremover

Marthinsen

UP-sjef for Nord-Norge, Geir Marthinsen, oppfordrer folk til å holde fartsgrensene.

Foto: Petter Strøm / NRK

UP-sjef for Nord-Norge, Geir Marthinsen, fortalte tidligere i dag at de om våren dessverre registrerer langt flere førerkortbeslag sammenlignet med vinterhalvåret.

– Slik har det vært år etter år. Fartsnivået går opp i takt med at veiene blir bar, asfalten kommer frem og folk får frem sommerdekkene, sa han.

Til tross for at Utrykningspolitiet står overfor en travel pinsetrafikk som inneholder langfri, festdager og vårlige veier, vil ikke de øke kontrollene i Nord-Norge i dagene fremover.

– Vi setter ikke opp ekstra kontrollaktivitet. Vi har en tjeneste som ruller året igjennom, og som innebærer at vi er på veiene nærmest til alle døgnets tider, sier Marthinsen.