16-åringer hacket erotisk nettsted

En 16-åring fra Nordland har erkjent at han hacket det erotiske nettstedet «Hemmelig.com». – Det han har gjort er svært krenkende, sier datatilsynet.

Hemmelig.com

NETTSIDEN STENGT: Nettstedet Hemmelig.com er utilgjengelig etter innbruddet.

I jula ble det erotiske nettstedet «Hemmelig.com» hacket og private opplysninger fra 30.000 brukere kom på avveie.

Nå har tre ungdommer i alderen 16 til 19 år, deriblant en 16 år gammel gutt fra Nordland, erkjent tyveriet.

– Henger ut vanlige mennesker

Nettstedet formidler blant annet salg av seksuelle tjenester, men Datatilsynet sier at også helt vanlige, lovlydige personer er hengt ut.

– Sånn som vi forstår det, har det meste av kommunikasjonen foregått mellom helt vanlige mennesker som har søkt kontakt og spenning, ikke kjøp av seksuelle tjenester, sier informasjonsdirektør i Datatilsynet, Ove Skåra.

For det er svært privat informasjon om de 30.000 brukere av nettstedet Hemmlig.com, som har blitt lagt ut på nettet.

– Svært krenkende

Ove Skåra, informasjonsdirektør i Datatilsynet

Informasjonsdirektør i Datatilsynet Ove Skåra

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Datatyvene fikk kontroll over brukernes navn, telefonnummer og adresser, i tillegg til samtalene som hadde foregått på det erotiske nettstedet.

Noe av dette skal ha blitt offentliggjort på ulike nettsteder, noe Skåra forklare som svært belastende for dem det gjelder.

– For dem som er blitt fornærmet, så skal det ikke mye fantasi til for å skjønne hvilken julehøytid de har hatt. De har gått i frykt for at familie, venner og kollegaer skal bli kjent med dette. Det er svært krenkende at dette blir gjort tilgjengelig, sier han.

Ifølge Dagbladet kan innholdet fra Hemmelig.com spores til blant andre politikere, offiserer i Forsvaret, folk i sikkerhetsbransjen, flykapteiner, leger, advokater, kjendiser og næringslivsledere.

Har erkjent straffskyld

Nettstedet «Hemmlig.com» skal ha blitt bruk til salg av seksuelle tjenester, og Skårå avviser ikke at de ansvarlige for tyveriet kan ha ment at de gjorde en god gjerning.

– Det kan tenkes at de følte de skulle avdekke samfunnstopper og andres kommunikasjon, men her har de jo vrengt ut alt som er på nettstedet til offentligheten.

Kripos er foreløpig tilbakeholden med informasjon, men sier de tre har erkjent straffskyld og at politiet nå vil gjennomgå datamaterialet som er beslaglagt.