13-åring døde av skadene etter båtulykken

Den 13 år gamle gutten som falt i sjøen ved Stokmarknes i Vesterålen fredag, døde søndag av skadene.

13-åring døde etter båtulykke i Sandnes i Hadsel

13-åringen som falt i havet fra en båt ved Sandnes i Hadsel fredag ettermiddag, døde søndag av skadene han pådro seg i ulykken.

Foto: Marius Birkeland, Vesterålen Online

13 år gamle Torben Kjørstad Pedersen som falt i sjøen i Vesterålen fredag, døde søndag av skadene. Senest søndag formiddag meldte sykehuset at guttens tilstand var kritisk. Bare noen timer senere kom meldingen om dødsfallet.

– Søndag ettermiddag fikk vi den triste beskjeden om at fredagens ulykke i båthavna ved Sandnes har hatt dødelig utfall, skriver rådmann Ola Morten Teigen i en pressemelding.

Gutten var alene i en liten båt fredag ettermiddag, da han falt i vannet. Folk på land varslet politiet, og en kamerat kom til og fikk hentet ham opp fra vannet.

– En flott ungdom

– Torben var en aktiv, omgjengelig og omtenksom gutt som alle hadde et godt og nært forhold til. Vi betrakter ulykken som hendelig uhell, sier rektor Odd Einar Sørensen ved Sandnes skole, hvor 13-åringen var elev i 8. klasse.

I kveld ble det holdt et møte for pårørende, ansatte og elever ved skolen, hvor kommunens kriseteam var til stede. Ifølge rektoren var 75 personer samlet i sorgen.

– Det var godt å komme sammen i en tung stund. Å miste en flott ungdom på denne måten preger alle i bygda, sier Sørensen, som berømmer kriseteamet i kommunen.

Minnestund

Mandag klokken 09 vil det bli holdt minnestund på skolen. Både sogneprest og helsesøster vil være til stede.

Ordfører: – Berører mange

– Det er veldig trist at ulykken fikk et slikt utfall. Kommunens kriseteam vil bistå alle som trenger hjelp eller noen å snakke med. Vi må ta vare på hverandre, sier ordfører Siv Dagny Aasvik til NRK.

Skolens ansatte vil planlegge morgendagen. Informasjon til foresatte og elever vil komme på kommunens nettside i løpet av kvelden.

Falt i sjøen

Gutt 13 falt i sjøen fra båt

Den 13 år gamle gutten som falt i sjøen i Vesterålen fredag, døde søndag av skadene.

Foto: Jens Andre M. Birkeland

Det var i 16.20 fredag ettermiddag at AMK fikk melding om at en gutt var falt i sjøen fra en mindre fritidsbåt. Gutten var alene i båten da han falt i havet. Folk på land varslet politiet, og en kamerat kom til og fikk hentet ham opp fra vannet og tatt ham til land.

Inne på land ventet helsepersonell, som startet livreddende førstehjelp på gutten, før han ble brakt til sykehus. 13-åringen ble i all hast fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med ambulansehelikopter.

13 år gammel gutt falt fra båt - sendt til UNN

Ulykken skjedde utenfor Sandnes i Hadsel. Her blir en av båtene som var involvert i ulykken fraktet i land fredag.

Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen
Laster kart, vennligst vent...