Ordfører: – Lokalsamfunnet er sterkt preget av ulykken

Tilstanden til den 13 år gamle gutten som ble flydd til sykehus, etter at han falt i havet fra en båt fredag ettermiddag er fortsatt ukjent. En jevnaldendre kamerat som var ute i en annen båt, berget gutten inn til land. Flere skal ha vært vitne til hendelsen.

Gutt 13 falt i sjøen fra båt

En 13 år gammel gutt er sendt til Universitetssykehuset i Tromsø etter at han falt fra en båt ved Sandnes i Hadsel.

Foto: Jens Andre M. Birkeland

  • Siste: Kriseledelsen i Hadsel kommune har invitert personer som er direkte eller indirekte berørt av ulykken til en samling ved Sandnes skole fredag kveld.

Klokken 16.20 fredag ettermiddag fikk politiet i Midtre Hålogaland melding fra ambulansesentralen om at en 13 år gammel gutt hadde falt i havet fra en liten motorbåt utenfor Sandnes ved Stokmarknes i Hadsel.

Gutten ble berget i land av en kamerat og ble gitt førstehjelp på stedet.

Berget av kamerat

13-åringen ble deretter sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med ambulansehelikopter.

Så langt er tilstanden ukjent, opplyser politiet.

– Gutten var sammen med en jevnaldrende kamerat ute på fjorden, da ulykken skjedde. De to befant seg i hver sin båt, da den ene gutten falt overbord. Den andre fikk hentet opp 13-åringen og berget han inn til land. Der fikk kameraten ropt etter hjelp og det ble gitt førstehjelp av helsepersonell på stedet, opplyser Grete Birkeland i politiet i Midtre Hålogaland.

Det er kjent hvor lenge 13-åringen lå under vann.

Kameraten som reddet han inn til land, pådro seg ingen fysiske skader. Han blir nå tatt hånd om av familie og helsevesen.

Dette er en liten plass, der alle kjenner alle. Mange var vitner til ulykken og vi ønsker å nå de som behøver å snakke om det som har skjedd.

Ordfører: – Mange var vitner

Fredag kveld har kriseledelsen i Hadsel kommune invitert de som er direkte eller indirekte berørt til en samling på Sandnes skole klokken 20.00.

Det blir det gitt informasjon om ulykken og det vil være mulig å få oppfølgende samtaler for de, som ønsker og har behov for dette, opplyser kommunen.

– Dette er en alvorlig ulykke og vi har ønsket å invitere til et slikt møte for å gi informasjon til innbyggerne. Dette er en liten plass, der alle kjenner alle. Mange var vitner til ulykken og vi ønsker å nå de som behøver å snakke om det som har skjedd, sier ordfører i Hadsel, Siv Dagny Aasvik til NRK.no

13 år gammel gutt falt fra båt - sendt til UNN

Ulykken skjedde utenfor Sandnes i Hadsel. Her blir en av båtene som var involvert i ulykken fraktet i land.

Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen
Laster kart, vennligst vent...