114 gravstøtter veltet på kirkegård i Nordland: – Respektløst

114 gravstøtter er veltet, og flere trekors er revet opp og ødelagt på Lillegjerdet kirkegård i Gildeskål. Politiet etterforsker saken etter hærverket.

Gravstøtter veltet på Gildekjær gravplass

Totalt har det blitt gjort skade på rundt 120 gravminner, opplyser Fredd Leirvik hos politiet i Nordland til NRK.

Foto: Politiet i Nordland

Politiet ber om tips og informasjon etter at det fredag kveld er gjort hærverk på gravplassen Lillegjerdet kirkegård i Gildeskål kommune i Nordland.

114 gravstøtter er veltet, i tillegg til at flere trekors er revet opp og ødelagt. Politiet melder at de er på stedet og oppretter sak på forholdet.

– Respektløst

Operasjonsleder Fredd Leirvik ved Nordland politidistrikt opplyser til NRK at politiet fikk melding om hendelsen rundt klokken 20.30.

– Vi fikk melding fra folk som hadde vært på kirkegården og sett at flere gravstøtter var veltet. Dette er rent hærverk og respektløst overfor familiemedlemmene, sier Leirvik.

Laster Twitter-innhold

Hærverk mot 120 gravminner

Politiet har vært i kontakt med ordføreren og presten i Gildeskål. Ifølge Leirvik skal det til sammen være rundt 120 støtter og kors som det er gjort hærverk på. Kirkegården ligger langs fylkesveien mellom kirkestedet og kommunessenteret Inndyr.

– Vi ber de som eventuelt har sett noe om å kontakte oss på telefon 02800, så vi får bringe dette videre til de på lensmannskontoret i Gildeskål.

Politiet meldte om hendelsen like før klokken 22 fredag kveld.