NRK Meny
Normal

11-åring: – Alt er min skyld

Gutten slet med skyldfølelse da han forklarte om grove seksuelle overgrep i dommeravhør i Salten tingrett.

Aktor Jonas Nerdal og forsvarer Nils Aga

ANDRE DAG I RETTEN: Aktor Jonas Nerdal og den 36-årige overgrepstiltalte mannens forsvarer Nils Aga diskuterer i Salten tingrett.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Et ja til en ukjent person på MSN endte opp med at 11-åringen ble lokket til seksuelle handlinger med den overgrepstiltalte 36-åringen fra Bodø.

I Salten tingrett i dag fortalte at den overgrepstiltalte 36-åringen betalte ham med snus og penger.

Og at tiltalte også hadde vist frem en pistol.

Tirsdag startet rettsforhandlingene i Salten tingrett med avspilling av to videoopptak av et dommeravhør med en av de 11 fornærmede mindreårige guttene i saken.

Ifølge tiltaltebeslutningen har tiltalte ved flere anledninger over tid utsatt denne gutten for ulike former for overgrep, herunder seksuell omgang.

Viste overgrepsfilmer

Tiltalte har også vist fornærmede filmopptak av seg selv under sexovergrep mot andre gutter.

Ifølge fornærmede hadde han tilfeldig kommet i kontakt med mannen på MSN.

Tiltalte skal flere ganger ha snakket med gutten via sms på nett, på en «seksuelt krenkende måte», ifølge tiltalebeslutningen. Også før de møttes første gangen.

Hjemme hos mannen hadde de først gangen spilt et dataspill.

– Begynte å bli ekkel

– Så begynte han å bli ekkel, sa gutten, men det skal ikke ha skjedd mer den gangen.

Da dommeren spurte om når det første gangen kom til seksuelle handlinger, svarte gutten at han ikke husket.

Lokket med snus og penger

Tiltalte skal ha filmet overgrep mot gutten, og han skal ha betalt ham i form av snus og penger, stort sett små beløp, som i alt ble til 400 kroner.

Også en kamerat skal ha vært med ham hos tiltalte, da overgrep mot begge skjedde, og filmet av tiltalte. Også kameraten skal ha fått penger og snus.

I det første dommeravhøret fortalte fornærmede at tiltalte hadde tatt frem en pistol, og truet med pistolen for å få viljen sin med ham.

Trakk tilbake pistol-forklaring

I det andre avhøret sa gutten at det med pistoltrusler ikke var sant, men noe som han og andre ofre for overgriperen hadde bestemt seg for å si, for at tiltalte skulle bli tatt og satt inn.

Men han sto ved at tiltalte hadde vist fram en ordentlig pistol. I tillegg til pistolen skal tiltalte også ha vært i besittelse av et par paintball-geværer, som han har vist fram.

Fornærmede brukte i det første avhøret svært lang tid før han i det hele tatt klarte å si noe som helst om hva som hadde skjedd.

Og da dommeren spurte om gutten visste navnet på tiltalte, begynte gutten å gråte.

Rettsforhandlingene i Salten tingrett fortsetter utover tirsdag med avspilling av logg fra nett-samtaler og filmopptak, samt vitneavhør av pårørende.

– Alt er min skyld

Fornærmede sa i et senere dommeravhør at han hadde dårlig samvittighet for at han etter dette hadde dratt hjem til tiltalte.

– Hvorfor, spurte dommeravhøreren, uten at fornærmede fikk frem noe svar, annet enn at han ikke husket.

– Alt er min skyld, sa han plutselig.

– Han er egentlig en grei fyr. Men han er sånn pedofil. Han har to personer inne i seg.

– Hvorfor din skyld, spurte dommeravhøreren.

– Vet ikke…

– Fordi du har vært med på dette, spurte avhøreren.

– Ja, sa fornærmede.

Men til slutt i dommeravhøret sa han:

– Jeg er nå glad for at jeg har fått ut det onde i meg.

Tiltalt for overgrep mot 11 barn

36-åringen er tiltalt for seksuelle overgrep mot 11 gutter. De alvorligste tiltalepunktene gjelder samleie med to av guttene. Den ene av de to var ifølge tiltalen sju år da overgrepene startet i 1997. Den andre var elleve år da han i ifølge tiltalen skal ha blitt utsatt for grove seksuelle overgrep i fjor høst.

Ifølge tiltalen har 36-åringen også lokket åtte av guttene til å vise seg fram på nettet nakne og «utvise seksuell aktivitet» foran et webkamera. Flere av guttene trodde de viste seg fram for en 15 år gammel jente. Etterforskningen har vist at 36-åringen hadde 1.000 kontakter på direktemeldingstjenesten Windows Live Messenger tilknyttet den falske identiteten.

NRK.no følger rettssaken.