NRK Meny
Normal

10 hendelser som har preget trafikken i dag: – Det har vært litt kaotisk

Flere veier har vært stengt i dag som følge av dårlig vær og føre. Ved Skagen lufthavn i Hadsel var det både glatt og sporete da to biler frontkolliderte. – Kjør forsiktig, oppfordrer Vegvesenet.

Trafikkulykke i Hadsel

Frontkollisjon ved krysset til Skagen lufthavn i Hadsel mandag ettermiddag, hvor tre biler var involvert. Ingen ble alvorlig skadet.

Foto: Jens Andre M. Birkeland

– Det har vært litt kaotisk. Vi vet jo at det gjerne blir noen hendelser når det er omslag i været, får NRK opplyst av operasjonslederen ved politiet på Helgeland.

Denne uken har startet med en rekke trafikale utfordringer på veiene i fylket. En gjennomgang av NRKs egne trafikkmeldinger og en telefon til trafikkoperatør Jonas Johnsen hos Statens vegvesen i Mosjøen, gir følgende oppsummering:

  1. Politiet i Salten meldte i dag tidlig om en trafikkulykke på fylkesvei 830 ved Finneid like sør for Fauske, hvor en bil med tre personer var involvert. En person ble sjekket av lege etter uhellet, mens de to andre kom uskadet fra det.
  2. Så ble fylkesvei 12 i Rana helt stengt ved 12-tiden. Årsaken var et uheldig vogntog, som en stund sperret veibanen i begge retninger ved Bustneslia. Veien ble først åpnet igjen for normal ferdsel ved 16-tiden.
  3. Kort tid senere stod et vogntog fast på E6 i Dunderlandsdalen, nord for Storvollen, og sperret ett felt. Ved 15-tiden er veien ryddet.
  4. Et par timer senere stod et utenlandsk vogntog på tvers ved Utsikten i Mo i Rana. Johnsen forteller at bilberging startet klokken 16, og veien var åpnet igjen for normal trafikk cirka 17.30. Politiet skriver at flere trailere har stått fast i området i dag.
  5. E6 i Grane har flere vogntog meldt om problemer i ettermiddag som følge av nullføre og dårlig sikt i området.
  6. Et vogntog som fikk tekniske problemer i Korgfjelltunnelen, førte til manuell trafikkdirigering cirka klokken 15.30. Dette ble løst klokken 18.
  7. En av de mer alvorlige hendelsene, skjedde ved krysset til Skagen lufthavn i Hadsel kvart over fire. To biler frontkolliderte, og en bil havnet på siden av veien. Det oppstod store materielle skader, men ingen ble alvorlig skadet, ifølge politiet. Operasjonsleder Anne Karlsen forteller til NRK at det var glatt og sporete veibane på stedet, men at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.
  8. På Røssvollbrua i Rana meldte politiet om en møteulykke like før klokken halv fem. Det oppstod heller ikke her noen personskade.
  9. Halvannen time senere står en trailer fast i jernbaneundergangen i Mosjøen. Sjåføren la på kjettinger, slik at han kom seg løs.
  10. Og på Majavatn kjørte to trailere av veien. Politiet opplyser at trailerne vil bli berget senere i kveld, og at E6 kan bli stengt en periode i forbindelse med dette.

I tillegg til alt dette, har E12 Utsikten bom – Nytun vært stengt på grunn av bilberging, og biler har sklidd av veien og inn i andre kjøretøy på glatta. Flere fergesamband har hatt problemer på grunn av teknisk feil eller uvær.

Trafikkulykke Hadsel

Glatte veier har ført til en del trafikale hendelser mandag. Her fra en ulykke i Hadsel, hvor tre biler var involvert. Bladet Vesterålen har snakket med en av sjåførene, som forteller at det ikke var mulig å ha kontroll på bilen på det vanskelige føret.

Foto: Jens Andre M. Birkeland

Trafikkoperatør Jonas Johnsen forteller at en del av hendelsene kan forklares med det velkjente nullføret.

Det gjør at veiene blir både glatte og sporete. Det er ikke annet å gjøre enn å kjøre forsiktig​.

Kollega Torunn Thorvaldsen ber folk være oppmerksomme på at E6 ved Majavatn blir stengt i natt, når to vogntog skal berges der.

– Hvor lang tid det vil ta er vanskelig å si, men det kan fort ta noen timer.