Glimt snudde kampen – videre til semifinale i cupen

Sist møte mellom klubbene hentet Glimt inn Vikings tomålsledelse i en kamp som endte 5–4.

Og det ble nok en målrik kamp på Aspmyra i cupens kvartfinale mellom Bodø/Glimt og Viking.

Lars-Jørgen Salvesen kunne blitt matchvinner mot gamleklubben, men Glimt snudde nok en gang kampen mot Viking etter å ha ligget under med to mål.

De helgule dominerte store deler av første omgang, men det var likevel gjestene fra Stavanger som fikk første stikk.

Viking utnyttet at Glimt sto høyt, og Tripic ble spilt helt fri av Salvesen. Han var sikker som banken og løftet ballen i det lengste hjørnet.

Vondt ble til verre for hjemmelaget rett før pause. Glimt hadde trøbbel med å få avverget etter et hjørnespark og midtstopper Stensness fikk nok til og rom til å prikke ballen nede ved lengste stolpe.

I andre omgang bet Glimt seg fast på Vikings halvdel og fikk uttelling. Et innlegg ble bokset ut i feltet av Gunnarsson, Grønbæk headet mot Espejord som igjen headet ballen i mål.

Så var det av sine egne Glimt skulle få det. Et glimrende innlegg fant hodet til Lars-Jørgen Salvesen som stanget ballen hardt inn bak en passiv Faye Lund.

Da tok trener Kjetil Knutsen grep og satte på Nino Zugelj. 22-åringen fra Slovenia hadde bare ett mål for klubben før kveldens cupkamp.

Etter under fem minutter på banen prikket Zugelj ballen utenfor Gunnarssons rekkevidde. Da var opphentingen i gang.

Fem minutter senere var innbytteren på plass igjen. Med en frekk dragning og et nydelig framspill sendte Vetlesen sloveneren alene mot keeper. Han satte ballen trygt under Gunnarsson.

Snuoperasjonen var komplett da Glimts første målscorer var på plass igjen. Også denne gang etter glimrende spill av Vetlesen. Han fant Espejord med en glitrende pasning og spissen beinet ballen i mål fra kort hold.

På overtid vartet Hugo Vetlesen opp med sin tredje målgivende for kvelden. Denne gang ble Pellegrino mottaker og fjorårets toppscorer i eliteserien kunne enkelt spasere ballen over målstreken.

Dermed har det blitt scoret 17 mål i de to siste møtene mellom Glimt og Viking.

Nå venter enten Tromsø eller Lillestrøm i semifinalen. Motstanderen avgjøres søndag. Semifinalen spilles 26 april.

NM fotball 2023: Bodø/Glimt - Viking