NRK Meny
Normal

-Full guffe på Andøya

Men Rock Mot Rus var ikke død! Nå lover ungdommen på Andøya full guffe for tidenes beste festival.

Andøy-ungdommer gir full guffe for tidens festival

I FULL SVING: Et knippe av gamle og nye Rock Mot Rus-ere, som er i full gang med å forberede årets rockemønstring, den 27. i rekka.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Men Rock Mot Rus var ikke død! Nå lover ungdommen på Andøya full guffe for tidenes beste festival.

-Ja, jeg for min del føler det iallfall sånn. Jeg gleder meg ekstra mye denne gangen, sier Kristin Krey.

Berget festivalen

-Vi skal gi full guffe! Det kan jeg altså love! Vi skal lage en råbra festival! Den beste ever, sier Krey, ekstra tent etter at ungdommen til slutt greide å berge den tradisjonsrike festivalen, etter kommunale pengekutt.

For etter 26 år – mer et kvart århundre med nord-norsk rockehistorie, så det lenge ut til å være slutt for godt. Men rundt påsketider i 2009 er det atter duket for Rock Mot Rus på Andenes.

HØR: Nye Rock Mot Rus Reporter Billy Jacobsen

Og det er ungdom fra hele Andøya som, ved siden av et knippe profesjonelle aktører, drar hovedlasset. Og som jobber med alt fra vasking, bæring og alskens sjau, til kamerakjøring og scenerigging.

Ung veteran

Kristin Krey har jobbet med det meste i forbindelse Rock Mot Rus, siden hun som jentunge i 1993 var med i vaskegjengen, og nå tar seg av informasjon.

-Jeg minnes godt min første festival, med Alex Rosén og Go Go Gorillaz. Det var kjempesvært, sier Krey, som likevel tror årets festival kan overgå det meste.

Divisjonsmusikken

-Det er allerede 30 band som har meldt seg på, og det vil ennå komme mange flere påmeldinger. Og så kan vi love noe skikkelig spennende fra Harstad, nemlig gruppa Kompani 69, som kommer sammen med Divisjonsmusikken. Det blir garantert kanonbra!

Godbit fra Sameland

-I tillegg kommer Blacksheeps, og det kan jo være en godbit både for store og små, sier en entusiastisk Krey.