NRK Meny
Normal

- Vi styrker vår oljeposisjon

Det nye gassfunnet utenfor Sandnessjøen styrker Nordland sin posisjon som et olje- og gassområde.

Oljeplattform
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Det sier fylkesrådsleder Odd Eriksen fra Arbeiderpartiet.

Torsdag ble det kjent at StatoilHydro vurderer å bygge ut Haklangfeltet nordvest for Sandnessjøen, etter funn av store mengder gass.

Ser kun positive konsekvenser

- Dette er utelukkende en gledelig nyhet for nordlandssamfunnet.

Odd Eriksen

Fylkesrådsleder Odd Eriksen (Ap).

Foto: Andre Strand / NRK

Det sier fylkesrådsleder Odd Eriksen, etter funnet av et stort gassfelt 280 kilometer nordvest for Sandnessjøen. Hvis StatoilHydro bygger ut Haklang-feltet, får det kun positive konsekvenser, mener Eriksen fra Arbeiderpartiet.

- Det betyr at mulighetene for interessante arbeidsplasser i Nordland styrkes. Hvis vi blir den olje- og gassprovinsen som vi ønsker å være, så gir det også større muligheter for å øke lønnsnivået i området, som igjen kan tiltrekke seg interessante og kunnskapsrike mennesker til landsdelen.

- Er det ingen ulemper med dette funnet?

- Når det gjelder gass så er det lang mindre potensiale for negative konsekvenser enn ved et oljefunn, med lekkasjer og utslipp.

Styrke dagens oljeaktivitet

Oljeindustrien utenfor Sandnessjøen forsynes i dag fra Brønnøysund og Sandnessjøen. Ordfører Stig Sørra i Alstahaug tror det nye gassfunnet vil styrke posisjonen til de to basestedene.

- Både for helikopterbasen i Brønnøysund og for forsyningsbasen i Sandnessjøen så er alle nye funn positive. Det vil være med på å forankre den aktiviteten vi har i dag og videreutvikle den, og et påvist funn gir et langsiktig perspektiv, sier Sørra.