NRK Meny
Normal

- Vi styrker vår oljeposisjon

Det nye gassfunnet utenfor Sandnessjøen styrker Nordland sin posisjon som et olje- og gassområde.

Oljeplattform
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Det sier fylkesrådsleder Odd Eriksen fra Arbeiderpartiet.

Torsdag ble det kjent at StatoilHydro vurderer å bygge ut Haklangfeltet nordvest for Sandnessjøen, etter funn av store mengder gass.

Ser kun positive konsekvenser

- Dette er utelukkende en gledelig nyhet for nordlandssamfunnet.

Odd Eriksen

Fylkesrådsleder Odd Eriksen (Ap).

Foto: Andre Strand / NRK

Det sier fylkesrådsleder Odd Eriksen, etter funnet av et stort gassfelt 280 kilometer nordvest for Sandnessjøen. Hvis StatoilHydro bygger ut Haklang-feltet, får det kun positive konsekvenser, mener Eriksen fra Arbeiderpartiet.

- Det betyr at mulighetene for interessante arbeidsplasser i Nordland styrkes. Hvis vi blir den olje- og gassprovinsen som vi ønsker å være, så gir det også større muligheter for å øke lønnsnivået i området, som igjen kan tiltrekke seg interessante og kunnskapsrike mennesker til landsdelen.

- Er det ingen ulemper med dette funnet?

- Når det gjelder gass så er det lang mindre potensiale for negative konsekvenser enn ved et oljefunn, med lekkasjer og utslipp.

Styrke dagens oljeaktivitet

Oljeindustrien utenfor Sandnessjøen forsynes i dag fra Brønnøysund og Sandnessjøen. Ordfører Stig Sørra i Alstahaug tror det nye gassfunnet vil styrke posisjonen til de to basestedene.

- Både for helikopterbasen i Brønnøysund og for forsyningsbasen i Sandnessjøen så er alle nye funn positive. Det vil være med på å forankre den aktiviteten vi har i dag og videreutvikle den, og et påvist funn gir et langsiktig perspektiv, sier Sørra.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.