- Tror på nei til utbygging

- Saltstraumen blir en prøvestein på strandsonepolitikken, mener Folkeaksjonen Saltstraumen for alle..

Saltstraumen Sjøhus planer for Knaplundsbukta

SALTSTRAUMEN SJØHUS: Dette er planene for Knaplundsbukta.

Foto: Grafikk: Ring Eiendomsmegling

Nå skal vedtaket om utbygging ved Saltstraumen behandles av Miljøverndepartementet. Fredag møtte aksjonens talsmann Brigt Kristensen statssekretær Heidi Sørensen (SV) i Miljøverndepartementet for å levere formell klage på vedtaket fra bystyret i Bodø.

Blir invitert til Saltstraumen

Vi har godt håp om å bli hørt, sier Brigt Kristensen i folkeaksjonen.

- Signalene fra departementet om kommunenens omfattende frislipp i strandsonepolitikken har vært svært tydelige. Derfor kan jeg ikke forstå annet enn at de vil gå imot det som nå skjer i Saltstraumen. Gir de grønt lys til utbygging, vil det ikke stå til troende i det hele tatt, sier Brigt Kristensen.

Han vil invitere Heidi Sørensen nordover på befaring i området.

- Det vil være en naturlig innledning på klagesaken vi har initiert, sier Kristensen.

Han sier at aksjonen i utgangspunktet var opptatt av lokale interesser. Men Saltstraumen har helt spesielle kvaliteter som gjør naturområdet også til en nasjonal og internasjonal attraksjon, sier han.

Flere tusen underskrifter

Utbyggingen av 80 sjøhus, båt- og parkeringsplasser nært den populære turistattraksjonen har vært svært omstridt. Blant annet har mer enn 6.500 personer har undertegnet et opprop mot utbyggingen.

24. april vedtok et flertall i Bodø bystyre den kontroversielle utbyggingen. Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet stemte ja til utbygging av fritidsboliger i Knaplundsbukta. Det ga flertall på 30 av bystyrets 39 representanter.

Saltstraumen flyfoto, Knaplundsbukta

Her kommer sjøhusene

Foto: Bodø kommune