- Tar musikken hjem

Med glimt i øyet framfører musikere fra Nordland sin egen tolkning av musikken til Bull og Grieg i kveld. Og det skjer i komponistenes egen hjemby.

Musikk i Nordland, MiN-ensemblet
Foto: MiN-ensemblet/Nordland fylkeskommune

OleBullsHits heter forestillingen som Musikk i Nordland, eller MiN-enseblet, inntar Bergen med i kveld.

Egen tolkning

Det er musikalsk spenning i byen til hvordan landsdelsmusikerne fra Nordland tolker Ole Bull og Edvard Grieg på sin helt spesielle måte. Leder Håkon Skoge for MiN-ensemblet sier til NRK Nordland at dette er som å ta musikken hjem.

Glimt i øyet

Her skal de blant annet skal fremføre OleBulls Hits, der de med humor og glimt i øyet har laget sine versjoner av de musikalske nasjonalskattene til Bull og Grieg.

Blant annet har Seterjentens søndag blitt til Samjentas lørdag.

På Bulls egen scene

Tørrfiskfestivalen har invitert det nordlandske ensemblet til å åpne sin festival på Utescenen fredag 7. september, med påfølgende midnattskonsert på selveste Ole Bull Scene med Ole BullsHits senere på kvelden.

Som Grieg Force har MiNensemblet også blitt invitert til Grieg 07’s Septemberfestival der de skal holde en kammermusikalsk konsert, Kontinentale Impulser, i Logen Teater lørdag 8. september.

Ettertraktete musikere

MiNensemblet er et ettertraktet kammerensemble i inn- og utland, og har spilt i konsertserier og på festivaler i Tyskland, Tsjekkia, Russland og Italia, i tillegg til i de skandinaviske landene. Basen er likevel Nordland, der de turnerer med varierte besetninger og program.

MiNensemblet er en del av Musikk i Nordland, som er Nordland fylkeskommunes fagenhet for musikk.