- Private barnehager er bedre enn de kommunale

Foreldre er mer fornøyde med de private barnehagene enn de kommunale.

Breivika barnehage i Bodø

PRIVATE BEST: Barna i den private barnehagen Breivika i Bodø trives. Også foreldrene er fornøyde.

Foto: Lars Erlend Øymo / NRK

- Dette er en seier for de private barnehagene, mener leder Arild Olsen for Private Barnehagers Landsforbund. Tallene har forbundet hentet fra Kunnskapsdepartementet og viser at foreldre i private barnehager er mer fornøyd med barnehagetilbudet enn foreldre i kommunale barnehager.

- Vi er stolte

- De private barnehagene leverer det beste tilbudet i Norge, det er klart at vi er stolte av det. Men vi er ikke overrasket, vi møter disse menneskene hver dag og ser hvilket egasjement de har for jobben sin, sier Olsen til NRK.

Arild Olsen, Leder for Private Barnehagers Landsforbund

STOLT: Arild Olsen i Private Barnehagers Landsforbund er stolt av de private barnehagene.

Foto: Lars Erlend Øymo / NRK

På hele 29 av 30 punkter i undersøkelsen fra Kunnskapsdepartementet kommer de private barnehagene bedre ut enn de offentlige.

Blant annet annet scorer private barnehager høyt på læringsopplegg, antall ansatte per barn, innsettelse av vikarer ved sykdom, standard på barnehagebygningen og mer effektiv drift pågrunn av kortere beslutningslinje til eier.

Video nsps_upload_2009_2_9_8_16_4_384.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Mest fornøyd med private barnehager

- Det betyr at hvis foreldrene til et barn i en barnehage sier at de ønsker noe, så trenger de ikke snakke med en kommuneadminsitrasjon eller kommunestyret, sier lederen som likevel mener det er viktig å ha både private og kommunale barnehager i Norge.

- Ikke så viktig om den er privat eller kommunal

I Bodø kommune ser de på barnehagetilbudet under ett, og mener undersøkelsen ikke er så viktig.

- I Bodø kommune så tenker jeg at vi har en barnehagesektor. For foreldrene så skal det ikke være viktig om barnehagen er kommunal eller privat, men at de får et godt tilbud, sier barnehagesjef Liv Bjørnstad i Bodø kommune.

Heller ikke de som jobber i Asphaugen kommunale barnehage tar de ikke resultatet av kunnskapsdepartementets undersøkelse så tungt.

- Når det gjelder kvalitet så tror jeg at det går på barnehage fra barnehage, og ikke om de er kommunale eller private, sier daglig leder Veronica Vollan. Hun er trygg på at de leverer et godt barnehagetilbud.

- Så denne undersøkelsen gjør deg ikke nedtrykt?

- Nei, jeg vet at vi gjør en god jobb her.

Veronica Vollan, Daglig leder, Asphaugen barnehage

ER FORNØYD: Veronica Vollan jobber i en kommunal barnehage og er trygg på at de leverer et godt tilbud til barna.

Foto: Lars Erlend Øymo / NRK