NRK Meny
Normal

- Ola var en ukuelig optimist

Ordfører Kjell Børge Freiberg minnes Ola Henriksen (56) som en flott fyr med en ukuelig optimisme.

Ola Henriksen

EN OPTIMIST: Ola Henriksen fra Melbu omkom i den tragiske trafikkulykken i Lavangsdalen i Troms. Ordfører Kjell Børge Freiberg beskriver ham som en ukuelig optimist, her foran den flytende villaen til familien.

Foto: Knut Ivar Aarstein/vol.no

Kjell Børge Freiberg.

Hadsel-ordfører Kjell Børge Freiberg forteller om et samfunn som er preget av trafikkulykken i Troms der fem fra Nordland omkom.

Foto: Fremskrittspartiet

– Jeg kjente Ola Henriksen som en ukuelig optimist med en helt spesiell kreativitet. Han var en veldig positiv person å møte, sier Hadsel-ordfører Kjell Børge Freiberg.

– Alle kjenner hverandre

Ola Henriksen (56) og sønnen Finn-Lasse (13) fra Melbu var to av de som omkom i den tragiske dødsulykken i Lavangsdalen i Troms fredag ettermiddag.

Til sammen omkom fem personer da tre personbiler, en minibuss og en buss med håndballungdom fra Alta var involvert i en møteulykke.

Les også:

Ola Henriksen satt sammen med sønnen Finn-Lasse, datteren og kona i den ene personbilen som ble totalvrak i ulykken. Datteren og kona ligger begge på Universitetssykehuset Nord-Norge.

– I Hadsel går vi gjerne på de samme butikkene, kafeene og skole. Det gjør at alle kjenner til hverandre og har en viss relasjon, derfor er hele Hadsel og Melbu-samfunnet veldig sterkt berørt av denne tragiske ulykken, sier Freiberg.

De omkomne er:

  • Ola Henriksen, 56 år, Melbu
  • Finn-Lasse Henriksen, 13 år, Melbu
  • Inger Larsen, 65 år, Narvik
  • Tor Boye Eklund, 56 år, Bjerkvik
  • Wenche Astrid Hanssen, 44 år, Narvik
Dødsulykken i Lavangsdalen i Troms

Ola Henriksen (56) og sønnen Finn-Lasse (13) satt i denne bilen da de omkom i den tragiske ulykken i Troms fredag ettermiddag.

Foto: Per Einar Grønmo / NRK

Les også:

Sykehusansatte

Tre av de omkomne i ulykka var ansatt ved Narvik sykehus. Dette visste ikke de ansatte fra UNN da de rykket ut til ulykkesstedet fire mil sør for Tromsø.

– Etter hvert gjenkjente vi to av de omkomne som våre kolleger. Det var tungt. Jeg var selv med. Det er en tilleggsbelastning, og vi hadde etterpå sterke følelsesmessige reaksjoner blant våre ansatte. Men vår empati er ikke noe mindre med de andre som er rammet, understreker klinikooverlege Mads Gilbert overfor NRK.no

Omkom i kollisjon i Lavangsdalen i Troms

14 personer ligger fortsatt på sykehus etter ulykken, som krevde fem liv.

Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX

Les også: