NRK Meny
Normal

- Økt selvtillit med de rødgrønne

- Nordlendingene har fått bedre selvtillit med denne regjeringa, sa leder Tone Toften i Nordland Arbeiderparti.

Tone Toften, leder Nordland Arbeiderparti

MER GUTS MED AP: - Verdens øyne er snudd mot nord. Det har gitt oss mer selvtillit, sa Tone Toften i sitt innlegg til landsmøtet.

Foto: Arbiederpartiet

Tone Toften skrøt uhemmet av regjeringens nordområdesasing da hun holdt tale på landsmøtet til Arbeiderpartiet i dag.

- Det er denne regjeringa – vår regjering, som ved å sette Nordområdene i fokus - har snudd verdens øyne mot nord. Å sette nordområdene på dagsorden har ført til at også vi som bor i nord ser på oss selv med nye, og langt mer optimistiske øyne. Og selvtilliten hos nordlendingen har vokst, sa Toften til landsmøtet.

- Ja, takk begge deler

Toften framhevet hvor heldig hun synes hun er er som bor i Nordland.

- Jeg bor i mulighetens landsdel - i ressursfylket Nordland, sier hun.

Og understreket at spørsmålet om oljevirksomhet ikke er et valg mellom olje og fisk.

Les også: Ap venter med oljestandpunkt

- Jeg tror ikke at vi trenger å ta det valget. Jeg tror vi er stand til å ivareta både olje og fisk. Og det er fordi jeg har stor tro på Norges evne til fortsatt å være i teknologifronten i forhold til stadig å utvikle ny og tryggere teknologi. I tillegg skal vi ta vårt ansvar for å være en kontinuerlig formidler av ny tekologi for ei miljøvennlig næring, sier Toften.

- Lytt til oss

Oljemotstanden er stor i AUF, men også voksende blant Ap-velgerne . Tone Toftens klare melding til landsmøtedelegatene er å lytte til folk som bor i nord når den endelige avgjørelsen skal tas.

- Det er viktig å lytte til oss fra nord når vi ønsker å utforske mulighetene for petroleumsvirksomhet i nord. Nordland vil vite hva som er bak døra før vi velger å åpne den eller velger å låse den og kaste nøkkelen, sier hun.

Hva mener du? Diskuter saken her!

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.