NRK Meny
Normal

- Mer synlig som kunster i utkanten

- Jeg har fått sjanser her i Vesterålen som jeg ikke ville fått om jeg hadde blitt boende i Oslo.

Ingrid Larssen

I Apoteket : Norsk-islandsk utstilling i Galleri Apoteket på Stokmarknes, der Ingrid Larssen beskuer maleriene til sin islandske kollega Miryam Borst.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Det sier Ingrid Larssen fra bygda Hadsel i Hadsel kommune. Hun sikter da blant annet til de prosjektene som Vesterålen Regionråd har stått bak.

-For meg betyr det dessuten at jeg får konsentrert meg bedre. Det er ikke så mye som forstyrrer på samme måten som i en by, sier hun.

Norsk-islandsk

Akkurat nå er hun aktuell som utstiller på ei norsk-islandsk utstilling, ”Kalde Kyster – Varme Strømmer” eller ”Kardar Strendur – Heitir Straumar”, også det et regi av et vesterålsprosjekt, i samarbeid med Øst-Island Kulturråd.

Prosjektet har blant annet ført Ingrid Larssen på arbeidstur til Island, med sin helt spesielle kunst.

Ingrid lager smykker av silke, ull og ferskvannsperler for hals og skuldre, i en teknikk som går tilbake til barokken.

Smykke som vises…

-Du er ikke usynlig med mine smykker på deg, sier hun.

HØR: - Utkantkunstnere har det best

Ifølge programmet til den norsk-islandske utstillingen i Galleri Apoteket, som senere skal vises i andre gallerier, heter det at utstillingen ”er et signal om at sentrum for kunsten like gjerne kan være Stokmarknes (…) som i såkalte ”sentrale strøk”.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.