NRK Meny
Normal

Mann pågrepet etter politiaksjon

En mann er pågrepet i Fauske etter at han truet en annen mann og gikk løs på huset hans med øks. Politiet rykket ut etter å ha fått en nødmelding om en mulig øksedesperado fredag formiddag.

Øksetrusler på Fauske

Her er politiet, rett etter at mannen er pågrepet.

Foto: Ronald Jacobsen

I ellers rolige påskeomgivelser i Nordland, har en mann på Fauske truet en annen mann og gått løs på huset hans med en øks.

Ifølge øyenvitner på stedet, har politiet ført ut en person fra hans egen bolig og fraktet ham bort. Det skjer etter at politiet rykket ut til Fauske etter en nødmelding om en mulig øksedesperado fredag formiddag.

Ifølge NRK sin kontakt stod det to politibiler utenfor huset der en mann skal ha oppført seg truende, og for litt siden ble altså mannen ført bort.

Pågrepet for trusler

– Vi har pågrepet en mann i 40-årene som er satt i forbindelse med økse-saken på Fauske, bekrefter operasjonsleder Elisabeth Eide ved Salten politidistrikt klokken 15.00 til NRK.no.

Ifølge Eide blir det opprettet straffesak for forholdet, og mannen er siktet for å ha framsatt trusler.

Drama i nabolag

Det var klokken 12.40 at politiet fikk melding om en mann som oppførte seg truende i et boligstrøk ved Fauske sentrum i Nordland.

– Et vitne har meldt fra til politiet om at det var en mann i Fauske sentrum som har hugget løs på et hus med øks, sa operasjonsleder Elisabeth Eide ved Salten politidistrikt til NRK.no.

Politiet ankom huset en drøy time senere. Men personen som oppholdt seg i huset, passet ikke beskrivelsen til personen som vitnet hadde beskrevet, sier Eide.

Fant øksemann hjemme hos seg selv

Derimot fikk politiet informasjon der som gjorde at de litt senere kunne gå til pågripelse av en annen mann hjemme i sitt eget hus, som nå er siktet for å ha framsatt trusler.

– Der fant vi personen som ble observert med øks tidligere på dagen, sier operasjonsleder Elisabeth Eide ved Salten politidistrikt.

– Sa den første personen noe om at han hadde blitt truet?

– Det vil jeg ikke uttale meg om, sier operasjonsleder Eide.

Eide ønsker heller ikke å bekrefte om mannen har hugget løs på huset til den fornærmede mannen med en øks, og viser til videre etterforskning av saken.

– Vi fikk beskjed om at den person slo på et hus med en økselignende gjenstand, og denne personen har vi funnet og pågrepet. Hva angår eventuelle øksehugg, kan jeg ikke si noe om nå.

Begge de involverte mennene tilhører et belastet miljø i Fauske, og den pågrepne beskrives som en kjenning av politiet.

Laster kart, vennligst vent...

På Fauske hersket det en stund usikkerhet rundt en mann som gikk rundt i sentrum med en øks.