- Må vinne slike oppgjør

- Skal vi overleve i eliteserien må vi vinne disse kampene, sier en fornøyd Trond Olsen. Glimt levde farlig på slutten, men denne gangen holdt det helt inn.

Bodø/Glimt- Aalesund

ÅRETS FØRSTE: Glimts Trond Olsen skårer mål fra over 20meter under eliterseriekampen mellom Bodø/Glimt og Aalesund FK på Aspmyra stadion i Bodø søndag kveld.

- Skal vi holde oss i eliteserien, må vi vinne disse kampene mot lag som ligger på vårt nivå, sier Olsen til NRK etter kampen.

For det er vanskelig å tro at LSK og RBK fortsatt skal ligge bak Glimt når høsten kommer.

- Derfor er denne seieren så utrolig viktig, sier Olsen som åpnet scoringskontoen i kveld.

Hver sin omgang

Etter en førsteomgang der AaFK hadde de største sjansene, var Glimt mye bedre offensivt i andre omgang. Bare to minutter ut i omgangen scoret Trond Olsen sitt første mål for sesongen. Thiago Martins økte ledelsen på straffespark, før AaFKs brasilianer Diego Silva reduserte til 2-1 på et vakkert skudd, ikke ulikt Trond Olsens mål.

Ikke pausekjeft

AaFK styrte første omgang, men klarte ikke å få ballen i nettet bak Pavel Londak. Glimt tok bedre vare på sine sjanser i andre omgang, og virket langt mer tent etter pause. Glimttrener Kåre Ingebrigtsen forklarer hvorfor:

- Jeg slapp å si så mye i pausen, men både jeg og spillerne var enige om at det vi presterte i første omgang ikke holdt mål, sier Ingebrigtsen.

At det ble Trond Olsen som scoret Glimts første mål i kveld var ikke tilfeldig, ifølge Ingebrigtsen.

- Olsen har vært god og har ventet på dette målet. Det var bare et spørsmål om tid før den venstrefoten skulle slå til. Vi har ingen stjernespillere, alle må jobbe knallhardt, sier Kåre Ingebrigtsen.

Levende vegg

Glimts keeper Pavel Londak hadde flere klasseredninger og holdt hjemmelaget inne i kampen. Glimt og Aalesund bytter plass på tabellen etter denne kampen, og Glimt viste igjen at de blir vanskelige å slå på eget gress. Sunnmøringene på sin side, har utviklet et bortebanekompleks som ligner Glimt sine problemer med å vinne på fremmed gress.

Runar Berg kunne økt ledelsen for Glimt da han satte ballen hårfint utenfor på stillingen 1-0. Senere ble midtbanestrategen felt og skaffet straffesparket som Thiago Martins banket i mål. Brasilianerens tredje mål for sesongen. Landsmannen Diego Silva har like mange mål for Aalesund.

Holdt unna

Selv om AaFK hadde sine sjanser på slutten av kampen, og det til dels var panikk innenfor Glimts 16-meter, holdt det altså helt inn denne gangen.

Neste hjemmekamp er mot Tromsø 16. mai. Da blir det ennå flere tilskuere enn i dag, selv om hele 6.109 tilskuere fulgte kampen i det milde og fine vårværet på Aspmyra, der Glimt altså er ubeseiret i år, slik Kåre Ingebrigtsen har ment at laget bør være. Også publikumstallet gledet Glimttreneren.

- At det kommer 6.000 mennesker og støtter oss i kveld er fantastisk. Det viser at det er potensial i byen, sier Ingebrigtsen.