NRK Meny
Normal

Krangler om pasientkjøring

Trusler og sjikaner er blitt en del av hverdagen mellom konkurrende drosjesjåfører i Salten. Nå ber Nordlandssykehuset sjåførene roe ned.

Taxi

MELDTE FRA TIL POLITIET: To ganger skal sjåfører for Bodø Sightseeing ha følt seg så truet av konkurrenten at de følte det nødvendig å informere politiet.

Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP

For det er kampen om den innbringende pasienttransporten for Helse Nord kampen står om.

Bodø Sightseeing vant anbudet om pasienttransport i Salten, noe som vakte sterke reaksjoner fra tidligere transportør Nordland Taxi. Bodø Sightseeing benytter flere minibusser og har dermed ikke bruk for like mange sjåfører som Nordland Taxi.

Fem drosjer i området har likevel valgt å kjøre for Bodø Sightseeing, til tross for negative signaler fra Nordland Taxi.

Les: Vurderer ulovlig kjørestopp

Drosjesjåfør lekte politi

I går kunne NRK fortelle at en av disse skal ha blitt stoppet av en annen drosjeeier og blitt avkrevd papirer. Dette skal ha blitt opplevd nærmest som en politikontroll.

Ved to konkrete tilfeller skal sjåfører som tar oppdrag for Bodø sightseeing ha følt seg så truet av oppførselen fra konkurrentene, at de fant det nødvendig å informere politiet.

Randi Angelsen, Informasjonssjef Nordlandssykehuset

INGENTING Å UTSETTE: - Vi er fornøyd med Bodø Sightseeing, sier informasjonssjef ved Nordlandssykehuset Randi Angelsen.

Foto: NRK

- Ingenting å klage på

Det er Nordlandssykehuset som har skrevet under på kontrakten med Bodø Sightseeing.

- Vi tar avstand fra en slik måte å agere på. Dette er ikke en situasjon som er holdbar, og slik kan det ikke fortsette, sier informasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset.

I går møttes Nordlanssykehuset og Bodø Sightseeing for å drøfte situasjonen. Angelsen angrer ikke på at sykehuset inngikk kontrakt med Bodø Sightseeing.

- Nei, overhodet ikke. Det er synd at ting som vi her er blitt informert om skjer, men oppfyllelse av avtalen gått fint hittil, og slik har vi tro på at det vil være også i fortsettelsen, sier informasjonssjefen.

FrP: - Sykehuset bør reagere

Mye av konflikten dreier seg om hvem som har løyve fra til å kjøre hvor. I helsevesenet er det naturlig at pasienttransport iblant må krysse kommunegrenser. Fremskrittspartiets samferdselstalsmann på fylkestinget, Leif Lindstrøm, er ikke enig i dette.

Han påpeker at både Bodø Sightseeing og en drosjeeier som tar oppdrag for dem har fått kritikk for brudd på drosjeløyvene fra Nordland fylke.

- Noen strekker strikket utrolig langt, og når det strekkes så langt at fylket reagerer, er det uholdbart at Nordlandssykehuset ikke har noe å utsette på dagens pasienttransportordning i Salten, mener Lindstrøm.

- Må gjennomgås

- Helse Nord er informert om at Bodø Sightseeing får kritikk for brudd på drosjeløyvene fra Nordland fylke, hevder han.

- Vi kommer til å følge saken kraftig opp etter pinse, for dette må få konsekvenser, lover Lindstrøm.

- Også Nordlandssykehuset kommer til å gå nærmere gjennom saken med Nordland fylke når helgen er over, sier informasjonssjef Randi Angelsen.

Les også:

Øyner håp for distriktsdrosjene

Vurderer ulovlig kjørestopp

- Raserer drosjetilbudet

Krangler etter drosjeanbud

- Dere kan kjøre for oss