NRK Meny
Normal

- Jeg er blitt tøddelrocker

Hvorfor har Sivert endret etternavnet og byttet «Ø» med «Ö»? Den populære rockeren fra Sortland stilte til nettmøte. Les svarene her.

Sivert Høyem i musikkvideoen «Moon Landing»

Sivert Höyem slipper i dag sitt tredje soloalbum.

I dag kom Sivert Höyems tredje soloalbum. «Moon Landing» har blitt tatt godt i mot av kritikerne . Nå er det opp til publikum å bedømme resultatet.

Hvorfor «Ø» og ikke «Ö» i etternavnet?

Mange observante har fått med seg at den populære artisten har endret etternavnet på den siste plata. Sivert Høyem bruker nå Höyem som artistnavn, og det var det flere som lurte på.

– Jeg er blitt tøddelrocker, svarte han leserne.

I vår dro Sivert Höyem til fjells med bandvenner og musikkutstyr. Resultatet ble plata «Moon Landing».

Da han jobbet med den siste plata var han inspirert av flere legendariske artister.

– Jeg hørte på T-Rex, JJ Cale, Fairport Convention, Lou Reed og Amon Düül II mens jeg jobbet med denne plata, svarte Sivert Höyem.

Musikalsk fremtid - fremdeles

I rundt ti år har Sivert Höyem og Madrugada preget norsk rock, og det vil sortlendingen fortsette med. På spørsmål fra en av leserne om hvor han er om ti år, svarte han:

– Da er jeg fremdeles musiker. Har mange planer for fremtiden. Blir mer og mer komfortabel i mitt eget skinn sånn rent musikalsk og ser for meg at jeg kommer til å bli bedre med årene. Jeg har mye å gå på og en lang vei å gå og jeg elsker det jeg driver med.

Les alle svarene fra Sivert Höyem her

Her skal Sivert spille i høst