- Ingen omkamp om Hamsunsenteret

- Fylkestinget har hele tiden vedtatt forbruk og kostnadet knyttet til senteret, så det blir ingen nye tall, sier fylkesrådsleder Odd Eriksen.

Odd Eriksen og Hamsunsenteret

- SAKEN ER AVGJORT: - Det blir ingen omkamp i saken om kostnadsoverskridelsene, sier fylkesrådsleder Odd Eriksen.

Foto: NRK

Ved en gjennomgang juni i år vedtok fylkestinget en kostnadsøkning på økning 22 millioner.

- Dette ble gjort etter at anbudet var hentet inn, og vi så det reelle kostnadsbildet, sier Eriksen til NRK etter at opposisjonen har varslet nytt bråk om kostnadsoverskridelsene.

- Vil likevel ta en gjennomgang

Til neste år vil fylkesrådet komme tilbake til fylkestinget med ei grundig orientering om Hamsunsenteret, men tallene blir altså ikke nye, sier Eriksen.

Tidligere har flertallet i kontrollkomiteen avvist å sette i gang gransking nå. Men opposisjonen gir seg ikke. Frp tar opp overskridelsen i en interpellasjon. Og Høyres gruppeleder, Oddleif Olavsen, er på ingen måte ferdig med saka.

Fortjener oppmerksomhet

– Et hvert prosjekt som i utgangspunktet koster 78 og stiger til 142 millioner, altså en økning på bortimot 80 prosent, fortjener oppmerksomhet og fortjener å bli satt fokus på. Så får man se hvordan debatten går. Det er klart at dette blir det bråk om, sier Oddleif Olavsen til NRK Nordland.

At kontrollkomiteen og fylkesrådet har avvist en hver form for granskning betyr ikke at løpet er kjørt selv om pengene er brukt.

Et stort problem

– Det går ikke an å ha en organisasjon der du ikke har styring på økonomien. Hvis en regjering i Nordland fylke ikke forholder seg til det som er prosjektet, ja da har den samme regjeringa et stort problem, sier Høyres gruppeleder i Nordland, Oddleif Olavsen.