- Flyplass burde applauderes

En ny flyplass i Rana vil styrke hele Helgeland, mener leder i Nordland Høyre.

Fly og passasjerar
Foto: Cosmin Cosma / NRK

Planene for en ny flyplass i Rana burde applauderes, og ikke motarbeides, det mener leder for Nordland Høyre Oddleif Olavsen. I går fikk han presentert planene av Polarsirkelen lufthavn-utvikling.

Lavprisalternativ

Og Prosjektleder Henrik Johansen forteller at tilbakemeldingene ikke bare er positive.

- I den grad vi har noen motstand politisk så er det at enkelte gir inntrykk av at dette skulle negativt for enkelte deler av Helgeland. Men slik vi ser det så gir det kun muligheter, ikke bare for de syv kommunene som har tilsluttet seg prosjektet, men også for andre deler av området ettersom dette blir det desidert nærmeste lavprisalternativet for direkteruter til Oslo, sier Johansen.

Realisere

Etter at Avinor nå sier nei til en felles flyplass i Drevja, tror Johansen at planene for en flyplas i Rana på 2300 meter, og en prislapp til rundt 400 millioner kroner lettere kan la seg realisere.

Oddleif Olavsen i Nordland Høyre
Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Det mener også leder i Nordland Høyre Oddleif Olavsen at tiden er inne for at andre kommuner som har vært motstander av lyplassplanene i Rana å se mulighetene i prosjektet.

- Det å få utviklet en stor flyplass i dette området gir grunnlag for utvikling i hele Helgeland. Dermed bør alle være glade for dette mener leder i Nordland Høyre Oddleif Olavsen.