NRK Meny
Normal

Ordfører oppfordrer folk til å ta kontakt med fagfolk

Ordfører Jann-Arne Løvdahl i Vefsn oppfordrer innbyggerne om å kontakte deres kriseteam dersom de føler behov etter voldtektssaken i Mosjøen.

Vefsnordfører

KRISETEAM I BEREDSKAP: Ordfører Jann-Arne Løvdahl oppfordrer folk til å ta kontakt med deres fagfolk dersom de trenger det, etter at ei 10 år gammel jente skal ha blitt voldtatt i Mosjøen.

Foto: Eva Berget / NRK

– Vi har jo vært rammet av store hendelser for ikke lenge siden, og vi har et godt oppbygd apparat som kan håndtere slike situasjoner, og det har vi også tilgjengelig for de som trenger hjelp i forbindelse med den tragiske saken angående voldtekt, sier Løvdahl.

Løvdahl sikter til skredet ved Jamtfjelltind i midten av mai, der tre personer mistet livet.

Det var i forrige uke at ei 10 år gammel jente skal ha blitt voldtatt i et skogholt i Mosjøen. Politiet mistenker at en tenåringsgutt står bak, og at to andre tenåringer skal ha sett på mens tenåringsgutten forgrep seg på jenta.

Ber folk om å ta kontakt med fagfolk

Jenta har vært gjennom et dommeravhør, og familien har fått bistand fra kriseteamet i Vefsn kommune. I tillegg har det vært gjennomført foreldremøter på skolen til jenta.

– Meg bekjent har vel ingen henvendt seg per nå til oss for å få bistand. Det er jo sånn at folk er i beredskap, og vi har dyktige folk og medarbeidere, så om noen føler behov for det, så er de jo tilgjengelig, sier Løvdahl.

Video VOLDTEKT-090910-NO-190029-SI_NO.mp4

BER FOLK OM Å TA FORHOLDSREGLER: Politiet leter en ung gutt som er en antatt gjerningsmann etter at ei 10 år gammel jente skal ha blitt voldtatt i et skogholt i Mosjøen.

Nære og tette forhold i byen

Ordføreren mener en slik tragisk hendelse påvirker innbyggerne i kommunen sterkt.

– En slik type hendelse berøre folk, vi er så nær hverandre, og det er klart at vi har behov for hverandre til enhver tid.

Han understreker at kriseteamet i kommunen består av fagfolk som er skolert for å håndtere vanskelige situasjoner folk kommer opp i.

– Min oppfordring er i alle fall at dersom man føler behov for det, så ikke vent, ikke vær redd for å ta kontakt, for folk er der, og de er der for folk i Vefsn, sier Løvdahl.