Hopp til innhold

- En politisk skandale

Arbeiderpartiveteranen Rolf Hellem (85) i Narvik mener samarbeidsavtalen mellom Høyre og Ap i kommunestyret er en skandale.

Rolf Hellem på tunet

SKANDALE: Politikerveteran Rolf Hellem har sterke meninger om dagens politiske landskap.

Foto: Knut Eirik Olsen / NRK

Hellem, som har vært valgt inn på Stortinget fra Nordland fire ganger, sloss for at det rød-grønne alternativet skal virke også i Narvik. Derfor er han skuffet over at Ap styrer sammen med Høyre i hjemkommunen.

- Grunnen til at jeg tok initiativet til å danne et rød-grønt forum i Narvik var den dårlige kommunikasjonen mellom de rød-grønne partiene i kommunen. Senterpartiet er i dag et haleheng til FrP, mens Ap og Høyre i sin samarbeidserklæring sier at de to partiene skal være hverandres ambassadører. Tenke seg at Ap skal være ambassadør for Høyre. Dette er en skandale, sier Hellem indignert.

Rolf Hellem

HELLEM: Ingen hvem som helst i norsk politikk.

Foto: Knut Eirik Olsen / NRK

Hellem er ingen hvem som helst i norsk politikk. Han var svært sentral i å bygge det en kan kalle ”olje-Norge” den tiden han satt på Stortinget, og som leder i Landsdelsutvalget for Nord-Norge, var han en svært aktiv og godt likt foredragsholder.

Aktiv mann

Han markerte seg også tydelig utenfor politikken med sin idrettsinteresse
Han gikk mellom tusen og 1500 kilometer på ski hver vinter da han var på sitt mest aktive.

Han er også den sterkt historieinteresserte jernbanemannen som gikk gradene i NSB før han ble valgt inn fire ganger på Stortinget.

Hellem bor i dag på Straumsnes utenfor Narvik og er et aktivt uromoment i Arbeiderparti-miljøet i Narvik.

Sammen om alt

Rolf Hellem og kona Else Marie

SAMMEN OM ALT: Rolf Hellem med sin Else Marie.

Foto: Knut Eirik Olsen / NRK

Mellom skrivinga av leserinnlegg i lokalpressen, er det hagestell og familien på fem barn og ni oldebarn som opptar han. Kona, Else Marie sier at det politiske livet var noe de levde sammen.

-Vi var på Stortinget og vi arbeidet med idrett sammen. Vi var sammen om alt, sier Else Marie.

Hør hele intervjuet med Rolf Hellem her.

NRK-Nordland har startet en sommerserie der politiske veteraner fra Nordland som har deltatt i rikspolitikken, kommenterer det som skjer i dag.
Neste uke blir det et møte med Søren Fredrik Voie fra Høyre.