NRK Meny
Normal

- Du er ei sosialistkjerring

"Gelemann, sosialistkjerring og en Kolberg i Frp-drakt". Det går hardt for seg når ordføreren i Ballangen kommuniserer med varaordføreren via sms.

Tekstmeldinger

TØFF SPRÅKBRUK: I en tekstmelding beskylder Ballangen-ordføreren varaordføreren for å være kjønnsoperert.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

I Ballangen sirkulerer nå utskrevne kopier av tekstmeldinger Høyre-ordføreren har sendt til varaordføreren fra Frp, skriver avisen Fremover.

Og det er sterk kost. Hør bare her:

"Jeg er møkka lei en gelemann som ikke engang er klar over at han vært gjennom en kjønnsoperasjon".

Denne tekstmeldinga som er myntet på varaordfører Geir Israelsen, skal ha blitt sendt til flere Frp-representanter i kommunestyret.

- Sjikanert

Anne Rita Nicklasson, ordfører i Ballangen

BEKLAGER: Ballangen-ordfører Anne-Rita Nicklasson beklager de sjikanøse sms-ene til vararodføreren.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Når NRK Nordland tar kontakt med varaordføreren bekrefter han innholdet i tekstmedlingene, men vil ikke snakke mer om sjikanen fra sjefen sin.

Men til avisen Fremover sier Israelsen at han føler seg sjikanert av ordføreren i kommunen.

- Jeg er vant til en del av nord-norsk språkbruk og lynne. Men det er sammenhengen det er satt inn i. Ja jeg føler med sjikanert, sier varaordfører Geir Israelsen til avisen.

- Gagner ikke kommunen

- Det gagner ikke kommunen å snakke mer om dette i media. Nå har vi skværet opp og jeg anser meg ferdig med saken sier han til NRK.

Det er varaordførerens uttalelser i lokalavisen om salg av oppdrettsaksjer i som fikk Anne-Rita  Nicklasson til å skjelle ut Israelsen i flere tekstmeldinger.

- Nå må du bevise at du ikke er en Kolberg i Frp-drakt, skriver Nicklasson. I meldinger til andre Frp-representanter blir Israelsen karakterisert  som gelemann, sosialistkjerring.

Til Fremover sier Israelsen at han bare har hørt om denne medlinga.

Beklager

Ordfører Anne-Rita Nicklasson er for tiden på KS-konferanse. På telefon fra Molde vedgår hun å ha sendt sjikanøse meldingene, og beklager dette.

- Jeg har gjort en tabbe og vi har skværet opp, sier Nicklasson til NRK.