NRK Meny
Normal

- Driver et farlig spill

Flere eksperter advarer de fire Nordlandskommunene mot å si nei til tilbudet fra Terra.

Førstelektor Halvard Halvorsen ved Handelshøgskolen i Bodø

Førstelektor Halvard Halvorsen var tirsdag ettermiddag i radiostudio i NRK Nordland. Der advarte han kraftkommunene mot å takke nei til tilbudet fra Terra.

Foto: Jens Kyed / NRK

Ekspertene mener at kraftkommunene kan risikere å tape alt de har investert gjennom langvarige og kostbare rettssaker.

Risikerer å tape alt

Førstelektor Halvard Halvorsen ved Handelshøgskolen i Bodø mener kommunene nå driver et farlig spill ved å takke nei til tilbudet fra Terra.

- Nå har kommunene en mulighet til å begrense tapet. 
Det de gjør hvis de sier nei, er "vi ønsker full dekning". For å få full dekning må de gå til rettsak, sier Halvorsen til NRK Nordland.

For dersom kommunene går til rettsak mot meglergiganten Terra kan det koste dyrt.

- Hvis kommunene ikke får medhold, risikerer de jo å tape alt, påpeker Halvorsen.

Også redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, og professor Thore Johnsen ved Norges Handelshøgskole i Bergen advarer i dag kraftkommunene mot å avvise Terra.

Ikke noe nytt tilbud

For de fire kraftkommunene i Nordland står minst 450 millioner kommunekroner på spill. Og Terra avviser i dag at de  vil komme med noe nytt tilbud til de fire kraftkommunene i Nordland.

 – Vi har sagt at vi dekker hele tapet knyttet til investeringen i de amerikanske kommuneobligasjonene. Det er ikke særlig mer å dekke. Sier de nei, må de ta hele posisjonen selv, sier administrerende direktør Svein Erik Nordang i Terra Securities til NA24.

De fire nordlandskommunene har fått frist til onsdag klokka 16 med å svare. Nordang understreker at det ikke vil komme et bedre tilbud på bordet dersom kommunene velger å takke nei.