NRK Meny
Normal

- Bølla i Økokrim

Leif Bergan er bølla i Økokrim. Iallfall slik forsvaret til Nordtrafikk ser det.

Versting? Metodene til spesialetterforsker Leif Bergan blir tema i Nordtrafikk-saken.

Versting? Metodene til spesialetterforsker Leif Bergan blir tema i Nordtrafikk-saken.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Mandag startet straffesaken mot tre Nordtrafikk-selskaper, og tre av selskapets tidligere og nåværende direktører, for at de urettmessig skal ha tilegnet seg 40 millioner kroner i statsstøtte.

Sjokkerte vitner

Og forsvaret vil ventelig gå til kraftig angrep på etterforskningsmetodene til spesialetterforsker i økokrim, Leif Bergan, som har ledet etterforskningen i denne svært omfattende saken.

Advokat Oddmund Enoksen, som er forsvarer for en av direktørene og ett av de tiltalte selskapene, har overfor nrk hevdet at flere vitner har vært sjokkerte over metodene de har blitt utsatt for.

Ikke objektiv

- Etterforskningen har ikke vært objektiv. Økokrim har fra første dag hatt som utgangspunkt at de tiltalte er skyldig, og deretter kun innhentet informasjon som passer inn i dette bildet, hevder Enoksen.

Nordtrafikk gikk da også underveis i etterforskningen til politianmeldelse av Bergan, men saken ble henlagt – til slutt av riksadvokaten, som mente at etterforskeren ikke hadde gjort noe straffbart.

Ingen kommentar

Leif Bergan, som er en del av aktoratet i Nordtrafikk-saken, sier til nrk.no at han ikke kjenner seg igjen i en beskrivelse som bølle. Ut over det ønsker han ikke å kommentere beskyldningene.